Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas mākslas telpā notiks portugāļu laikmetīgās keramikas izstāde Kopsolī

6. septembrī plkst. 18 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa tiks atklāta portugāļu laikmetīgās keramikas izstāde Kopsolī, kas iekļauta 4. Latvijas keramikas biennāles programmā

Kopsolī tiks eksponēti darbi no Aveiru Starptautiskās keramikas mākslas biennāles (Portugāle) kolekcijas. Izstāde ir Aveiru biennāles un Latvijas keramikas biennāles sadarbības projekts, kas ļauj starptautiski popularizēt divu valstu mūsdienu keramiku un māksliniekus.

Sadarbības pirmsākumi ir meklējami 2021. gadā, kad 15. Aveiru keramikas mākslas biennālē notika tiešsaistes tīklošanās pasākums Biennial NEXT, kas kopīgā platformā pulcēja laikmetīgās keramikas biennāles un konkursa izstādes, ļaujot dalīties pieredzes stāstos par attīstības dinamiku, radošajiem mērķiem un dažādām pieejām darbā ar keramikas mākslu. Šī notikuma ierosmē Aveiru keramikas biennāle un Latvijas Keramikas biennāle sāka sadarbību, veidojot pirmo izstāžu apmaiņas projektu Latvijas un Portugāles laikmetīgās keramikas starptautiskai popularizēšanai. Rezultātā Rīgas mākslas telpā būs skatāma izstāde Kopsolī, savukārt Aveiru 2023. gada oktobrī sagaidīs izstādi Baltic Current, kurā apvienosies mākslinieki no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. 

Latvijas keramikas biennāle ir viens no nozīmīgākajiem laikmetīgās keramikas notikumiem Baltijas reģionā, to rīko Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru.

Rīgas mākslas telpā skatāmā mākslinieces Sanitas Ābelītes personālizstāde Terra un grupas izstāde Kopsolī notiks paralēli biennāles izstāžu programmai Rīgas Porcelāna muzejā.

Izstāde Kopsolī būs aplūkojama līdz 30. septembrim, to veidojuši kuratori Valentīns Petjko un Aivars Baranovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja