Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saruna muzejā ar fotogrāfi Māru Brašmani

Svētdien, 18. maijā, plkst. 15 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina uz Sarunu muzejā ar fotogrāfi Māru Brašmani, kuras personālizstāde Pārmaiņu laiks šobrīd ir skatāma izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā, pavēstīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Māra Brašmane kā štata fotogrāfe Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā ir nostrādājusi divdesmit gadus (1984–2004), iepazīstot muzeju gan kā institūciju, gan ēku tā dažādajos pārejas un pārmaiņu posmos. Melnbalto un krāsu fotogrāfiju variētā izstāde Pārmaiņu laiks ir veltīta LNMM galvenajai ēkai K. Valdemāra ielā 10a, kas pēc rekonstrukcijas – ar izstāžu zālēm bēniņos un pazemē, liftiem, restaurētajām telpām – iegūs pilnīgi jaunu identitāti.

Māra Brašmane fotografē muzeju mirklī, kad no ēkas jau ir izvesta lielākā daļa mākslas kolekcijas, arhīvs un biroja inventārs, atsegti sienu apdares slāņi. 78 ekspozīcijā aplūkojamie darbi var tikt uztverti no diviem aspektiem – kā telpu dokumentācijas un kā no tēmas neatkarīgas krāsu, līniju un gaismēnu gleznas.

Sarunas muzejā ietvaros izstādes kuratore Šelda Puķīte apmeklētājus iepazīstinās ar projekta konceptu, fotogrāfiju atlases principiem un iekārtojuma specifiku, kuru daļēji noteica un iedvesmoja arī pārmaiņas, kas radušās līdz ar Radošās darbnīcas telpiskajām izmaiņām.

Konkrētāk par projekta vēsturi un katru atsevišķu fotogrāfiju grupu, kas ekspozīcijā marķētas ar attēlu veidošanas datumiem, pastāstīs pati māksliniece, ievadot skatītāju pasaulē, kas gan izstāžu apmeklētājiem, gan nereti arī pašiem muzeja darbiniekiem palikusi apslēpta.

Par godu Starptautiskajai muzeju dienai ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Izstāde skatāma līdz 1. jūnijam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja