Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sony World Photography Awards reģionālajai balvai izvirzīts rīdzinieks Niks Freimanis

Ierasti citiem gadiem, šogad Sony World Photography Awards nacionālo balvu vietā tiek nominēti reģionālo balvu ieguvēji. Baltijas valstu reģionālajai balvai tika izvirzīts arī rīdzinieks Niks Freimanis ar attēlu An Absolution jeb Absolūcija, informēja balvas rīkotāju pārstāvji.

Niks savā fotogrāfijā ir notvēris vulkāna izvirduma otro nakti Meradalir ielejā, Islandē. Šis vulkāna izvirdums sākās 2022. gada augusta sākumā, mēneša beigās vulkāna aktīvā darbība jau bija rimusi.

Reģionālajai balvai tika izvirzīts arī Igaunijas pārstāvis Uku Sēta (Uku Sööt) ar fotogrāfiju 1’001 Yachts, tomēr uzvaras laurus plūca Lietuvas pārstāve Milda Višniauskaite (Milda Vyšniauskaitė) ar attēlu Matthew. Kā reģionālās balvas laureāte Baltijas valstīs viņa iegūs ne tikai plašāku atpazīstamību, bet arī jaunu aprīkojumu savai radošajai attīstībai, kā arī viņas fotogrāfija Matthew tiks iekļauta izdevumā Sony World Photography Awards un izstādē Londonā.

Konkursa nacionālā un reģionālā balva (National & Regional Awards) ir Pasaules fotogrāfijas organizācijas un Sony iniciatīva, lai atbalstītu vietējās fotogrāfu kopienas. Šogad konkursā piedalījās fotogrāfi no 55 pasaules valstīm, kopumā tika iesniegtas vairāk nekā 415 000 fotogrāfijas, no kurām 200 000 attēli iekļāvās brīvajā kategorijā, tostarp nacionālās balvas ieguvēji. No Latvijas konkursam tika pieteiktas 520 fotogrāfijas.

Sony World Photography Awards 2023 studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2023. gada 13. aprīlī un tiks iekļauti mākslas centra Somerset House izstādē Londonā.

Plašāka informācija pieejama www.worldphoto.org.

 

 

PIEZĪMES REDAKTORIEM:

 

Par Sony World Photography Awards

Pasaules fotogrāfijas organizācijas dibinātais, starptautiski atzītais konkurss Sony World Photography Awards ir viens no pasaules nozīmīgākajiem notikumiem fotogrāfu kalendārā. Konkurss jau 16. gadu ir visiem pieejams, tas sniedz būtisku ieskatu mūsdienu fotogrāfijā, kā arī piedāvā topošiem un jau esošajiem māksliniekiem iespēju izrādīt savu darbu pasaules līmenī. Konkursa laikā tiek godināti arī pasaules ietekmīgākie fotogrāfi, ņemot vērā viņu ieguldījumu fotogrāfijas mākslas attīstībā. Šī gada atzinību ieguva fotogrāfs no Japānas Rinko Kawauchi, pievienojoties iepriekšējiem šī apbalvojuma laureātiem: Martinam Parram (Martin Parr), Viljamam Eglestonam (William Eggleston), Kandidai Hoferai (Candida Höfer), Nadavam Kanderam (Nadav Kander), Gerhardam Steidlam (Gerhard Steidl) un Gracielai Iturbidei (Graciela Iturbide). Konkursa Sony World Photography Awards uzvarētāju darbi tiks izstādīti Londonas mākslas centrā “Somerset House” (worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja