Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Apdrukas darbnīca Izdzīvotājs izstāžu zālē Arsenāls

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls piedāvā pēdējā brīža iespēju sagatavot oriģinālas Ziemassvētku dāvanas, ja tas vēl nav izdarīts, gaidot solītās globālās pārmaiņas 2012. gada 21. decembrī. Piedāvājumā darbnīcas Klasika vienmēr modē kolekcijas jaunieguvums – Miķeļa Fišera gleznas motīvs no izstādes Lielviela.

Radošā apdrukas darbnīca notiks piektdien, 21. decembrī, plkst. 16–18.Darbnīcas norises laiks tematiski sasaucas ar šobrīd LNMM izstāžu zālē Arsenāls skatāmo Miķeļa Fišera personālizstādi Lielviela, kurā eksponēto darbu tematika ietver jaunā laikmeta gaidīšanu un iestāšanos, kad pasaule ieies jaunā evolūcijas periodā. Glezna Jaunā pasaule (2012) veltīta tieši šim brīdim un datumam. Tajā attēlota pasaules aina pēc 2012. gada 21. decembra, kad Zeme būs mainījusi vibrāciju, un uz planētas valdīs cits enerģijas līmenis: "Zeme tiks terraformēta – pārveidota tā, lai būtu piemērota cilvēku dzīvībai, piesārņojums tiks izskausts, un visā pasaulē valdīs mērens klimats. Zemes civilizācija apvienosies ar senajām rasēm, kas pirmās apdzīvoja šo planētu, senatnē pazīstamu ar nosaukumu Gaja. Jaunā civilizācija atkal ieņems savu vietu zvaigžņu nāciju līgā, kas rūpējas par labklājību šajā galaktikā un ārpus tās," raksta savas grāmatas Miķelis Fišers 169. lappusē autors.

Jaunizveidotā sietspiede ir fragments no mākslinieka gleznas Oficieru balle ar citplanētiešiem par godu Osamas bin Ladena nogalēšanai Jaunās Švābijas velvju zālē (2011), kas risina Miķelim Fišeram tuvo sazvērestības teoriju un citplanētiešu tēmu, vizualizējot korporatīvu pasākumu starp cilvēkiem un citu planētu pārstāvjiem. Darbu papildina speciāli sacerēta mūziķa Error skaņdarbs Švābijas simfonija, kas dzirdams ekspozīcijā aplūkojot minēto kompozīciju un darbnīcas laikā kalpos kā vestibila audiāls noformējums. Dāvanu izgatavošanai būs pieejami arī esošie apdrukas sieti (trafaretu veidi aplūkojami muzeja mājaslapā).

Līdzi jāņem: savs apģērba gabals vai aksesuārs no gluda dabīga auduma, ko apdrukāt. Muzejs piedāvā auduma krāsas un sietus apdrukai. Darbnīcas cena: Ls 2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja