Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Arsenālā skatāma Herberta Siliņa izstāde

No 24. februāra līdz 4. martam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā varēs apmeklēt mākslinieka Herberta Ernesta Siliņa gleznu izstādi, informē izstādes kuratore Gundega Cēbere.Uz latviešu mierīgā tonālās glezniecības fona krāšņi uzplauka gleznotāja Herberta Siliņa (1926–2001) radošais mantojums.

Glezniecība bija viņa dzīve un esības izpausme. Nekādi iepriekšpieņemti priekšstati un priekšraksti neeksistē mākslinieciskā rokraksta un izteiksmes spēka meklējumos. Gleznotājs izstādēs sācis piedalīties kopš 1957. gada, un laika gaitā, mainoties emocionālajai motivācijai un arī ārējām izteiksmes pazīmēm, Herberts Siliņš savā daiļradē aprobējis gan reālistisku stilu, gan impresionisma, fovisma un abstrakcijas elementus.Mākslinieka darbu klāstā sadzīvo dažādas impresionistiskās tradīcijas - no izteikti pelēcīgām gammām līdz gandrīz fovistiskam košumam. Autors balansē starp svinīgām, telpiski būvētām jūras panorāmām un pietuvinātu, ikdienišķu redzējumu. Tās ir temperamentīgas formu un krāsu orģiju spēles, pārdroši salikumi, kuros Siliņš sniedz uzsvērti subjektīvu interpretāciju – aktīvi paņemošu un suģestējošu, kur dīvainā kārtā apvienojas pārgalvība, spēja, emocionalitāte, pat niknums.Savā dzīvē mākslinieks piedalījies daudzās izstādēs Latvijā un ārvalstīs, viņa darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājumā, citu valstu muzejos un neskaitāmās privātās kolekcijās.Apgādā Neputns sagatavotais Gundegas Cēberes albums iepazīstinās lasītājus ar gleznotāju Herbertu Ernestu Siliņu un parādīs viņa dzīvi krāsu mirdzumā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja