Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atklās ISSP skolas absolventu fotogrāfijas izstādi Zem ādas

8. jūnijā plkst. 18.00 tiks atklāta fotogrāfijas izstāde Zem ādas, kurā savus autorprojektus prezentēs ISSP skolas 2022. gada absolventi. Izstāde būs aplūkojama līdz 30. jūnijam ISSP skolas pop-up Galerijā Berga bazārā, Elizabetes ielā 87. Izstādes kuratore – Iveta Gabaliņa.

Izstādē Zem ādas sevi piesaka vienpadsmit jaunie fotogrāfijas autori – ISSP skolas 2022. gada absolventi – Agate Tūna, Aleksandra Juhņēviča, Kārlis Didrihsons, Kristīna Poršneva, Līva Stare, Līga Stibe, Līva Graudumniece, Matīss Veigurs, Valdis Putniņš, Una Taal un Toms Strazds.

Izstādes kuratore Iveta Gabaliņa skaidro: "ISSP skolas absolventu izstādē Zem ādas tiek pētīta attiecību fenomenoloģija dažādos kontekstos un paņēmienos. Fotogrāfija šajā gadījumā kalpo kā pāreja no personīgās transformācijas uz vispārējo, kā savienojošais elements ceļā uz sapratni par to, kas es esmu, no kurienes es nāku, kādas attiecības ir manas dzīves pamatā un, kas ir tā zemādas rēta, kuru mēģinu dziedināt atkal un atkal. Pēdējo divu gadu laikā Covid-19 izplatības dēļ, studijas ISSP skolā daļēji norisinājās attālināti, padarot mācību procesu atturīgu un katram dalībniekam uz iekšu vērstu. Savukārt februārī kara izraisītie notikumi Ukrainā, uz šo divu globālo notikumu fona, jaunajiem māksliniekiem radīja pārbaudījumu izvērtēt jau iesākto māksliniecisko darba procesu un tā atbilstību šī brīža situācijai. Līdz ar to, bieži vien studentu darbos parādās zaudējuma un baiļu tematika, kas norāda uz to emocionāli trauslo sajūtu, kurā esam spiesti dzīvot, kad viss cilvēciskais šķiet zaudējis savu pirmatnējo nozīmi."

Fotogrāfijas izstāde Zem ādas Berga bazārā, Elizabetes ielā 87 būs aplūkojama līdz 30. jūnijam, tās atklāšana – 8. jūnijā, plkst 18.00. Izstāde atvērta no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 13.00 līdz plkst. 19.00. Ieeja bez maksas.

Absolventu izstāde Zem ādas ir jau desmitā ISSP skolas absolventu izstāde. ISSP skola ir 2011. gadā dibināta neformālās izglītības platforma laikmetīgajā fotogrāfijā. Skolas mācību programmas piedāvā kvalitatīvu, praksē balstītu izglītību Latvijas jaunajiem fotogrāfiem, kas vēlas paplašināt savu izpratni par fotogrāfijas mediju kā mākslas izteiksmes veidu. Skolā pasniedz atzīti Latvijas fotogrāfi Ieva Epnere, Iveta Gabaliņa, Arnis Balčus, Vika Eksta, Ieva Balode un citi jomas eksperti.

Jūnija noslēgumā tiks izsludināta pieteikšanās ISSP skolas programmas Attīstot fotogrāfijas valodu jaunajam 2022/2023. mācību gadam.

Vairāk informācijas: www.isspskola.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja