Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cēsīs atklāta LMA studentu diplomdarbu izstāde Netveramā robeža

Līdz 12. augustam Cēsu mākslas festivāla ietvaros koncertzālē Cēsis ir skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) bakalaura un maģistra programmu absolventu diplomdarbu izstāde Netveramā robeža, kas jau otro gadu tapusi sadarbībā ar SEB banku, inofrmēja LMA pārstāve Linda Indriksone.

Netveramā robeža plašāku publiku iepazīstina ar 2017. gada spilgtāko sniegumu dažādu specialitāšu diplomdarbos. Jaunie mākslinieki, kuri par izcilību un teicamu sniegumu saņēmuši mākslas grādu, savos darbos risina mūžīgos, taču vienlaikus trauslos jautājumus par eksistenci, individualitāti, atmiņu un pasaules izjūtu, nojaucot realitātes un netveramās pasaules robežas.

Mākslas darbi vienlaikus pārveido arī mākslas materialitātes robežas, dažbrīd uzdodot ķircinošu jautājumu par savas specialitātes piederību. Glezniecība, kas runā grafikas valodā, tekstilmāksla, kas iemiesojusies tēlniecībā vai scenogrāfijā - izstādes ekspozīcijas stāsti un tēli apzināti vai nejauši rotaļājas ar mākslas pasaules neizsmeļamajām robežām," tā izstādes anotācija norādījusi izstādes kuratore, LMA Ārlietu un izstāžu daļas vadītāja, Elīna Ģibiete.

Agnese Strazda, SEB bankas Korporatīvās komunikācijas pārvaldes vadītāja: “Sadarbība ar Latvijas Mākslas akadēmiju daudzu gadu garumā ir devusi iespēju arī mums paplašināt savus mākslas zināšanu horizontus daudz plašāk par "patīk/nepatīk" līmeni. Ik gadu, kad aktualizējam pieteikšanos stipendijai glezniecībā un tiekam aicināti darbus vērtēt kopā ar kompetento žūriju, klausīšanās mākslas zinātājos un sarunas ar akadēmijas kolektīvu iedod arī mums pāris instrumentus, lai spētu profesionālāk novērtēt gleznas, bet kā jau ar visiem instrumentiem, ja tos neizmanto, tie kļūst neasi, tāpēc mums jātupina mācīties. Paldies jaunajiem gleznotājiem par doto iespēju viņu talantu parādīt arī Cēsu mākslas festivāla ietvaros.”

Izstādē piedalās Glezniecības, Grafikas, Stikla mākslas, Vizuālās komunikācijas, Modes mākslas, Metāla dizaina un Tekstilmākslas apakšnozaru maģistra un bakalaura absolventi: Elīna Apeltiņa, Zane Zlemeša, Andrejs Lavrinovičs, Jānis, Krauklis, Santa Paula, Madara Auzenbaha, Kristīne Kutepova, Mārtiņš Skuja, Laima Jurča, Elīna Brese, Elīna Mekša, Margrieta Dreiblate, Elīna Joniņa, kā arī divi SEB stipendija glezniecībā konkursa pēdējo gadu laureāti – Sandra Strēle un Kristaps Priede.

Daļa no ekspozīcija būs aplūkojama Insignia garerijā, kā arī koncertzāles divos stāvos.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja