Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Today Is Our Tomorrow notiks Anni Puolakas un Martas Trekteres performance Oestrus Youth

Festivālā Today Is Our Tomorrow, ko rīko Helsinkos bāzētā kuratoru aģentūra un izglītības resurss Publics, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) prezentēs Anni Puolakas un Martas Trekteres performanci Oestrus Youth, kas norisināsies Publics, LLMC un mākslinieču Instagram stāstos (Instagram stories) 1. aprīlī no plkst. 18.

Performance izvērtīs sadarbību, uzticību un hibriditāti kā jēgpilnus līdzekļus, lai stātos pretī cilvēka stāvoklim, informēja LLMC pārstāvji.

Anni Puolaka un Marta Trektere sadarbojas kopš 2018. gada, papildinot, mijiedarbojoties un darbojoties kā kuratores viena otras veikumam. Viņu attiecībās tiek pētīti dažādi mijiedarbības, rakstura mainīšanas un transformāciju veidi, reaģējot uz normām un spriedzi mūsdienu pasaulē. Viņas interesē tādas tēmas kā sekss, radniecība, lomu spēles, fikcija, attēli un mūzika, šīs pieredzes tverot kā tādas, kas piedāvā plūstošāku pieeju ne tikai mākslas radīšanai, bet arī visai dzīvei.

Oestrus Youth apvienotas performances Oestrus un Painless Youth, kurās abas mākslinieces iesaistās viena otras darbā kā viesmākslinieces un atbalstītājas. Oestrus ir Anni Puolakas projekts, kas joprojām ir attīstībā un stāsta par fiziski distancētu mīlestību un fantāzijām par pārvēršanos mīlētajos cilvēkos. Performance iekļauj Puolakas un Mišas Skalska grupas ITU mūziku. Painless Youth ir Martas Trekteres performance ar Kaspara Groševa mūziku.

Lai sekotu performancei, jādodas uz Instagram kontiem @publicsfi, @latviancentre4contemporaryart un @annipuolakka & @pradagloves.

Today Is Our Tomorrow ir starpdisciplinārs festivāls, ko 2019. gadā aizsāka rīkot Publics. Tas katru gadu notiek atšķirīgā formā un vietā. Festivāla norises pamatā tiek izmantota sadarbības un kopproducēšanas metode, atbalstot atšķirīgus viedokļus, prakses, identitātes un viņu pieredžu daudzveidību.

"Šodiena jau ir mūsu rītdiena, un ir pienācis laiks vienam par otru parūpēties, lai mēs varētu dalīties savos sapņos un gādāt par kopīgu nākotni," vēsta festivāla rīkotāji.

Sadarbībā ar Publics trīs Baltijas mākslas institūcijas Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, Narvas mākslas rezidence un Nidas mākslas kolonija kopā ir producējušas mākslas darbus, ko veidojušas mākslinieces Agne Jokše, Sandra Kosorotova, Anni Puolaka un Marta Trektere. Katrs no šiem darbiem izzina atšķirīgas kopā būšanas un dzīvošanas prakses, iezīmējot mūsu dzīves telpas iespējas uz labāku sadarbību vērstai, līdzjūtīgākai un taisnīgākai pasaulei.

Publics ir kuratoriāla aģentūra ar īpaši veidotu bibliotēku, notikumu vietu un lasītavu Vallilā, Somijā. Festivāls This Is Our Tomorrow pirmo reizi norisinājās 2019. gadā. Tā programma tika veidota sadarbībā ar desmit organizācijām un vairāk nekā 50 māksliniekiem un kolektīviem.

Festivāla programma notiks no 10. marta līdz 10. aprīlim atšķirīgās tiešsaistes formās un platformās un tās laikā tiks prezentēti mākslinieču darbi.

Informācija: https://www.publics.fi/calendar/today-is-our-tomorrow-2021

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja