Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

FOTO: Edītes Pauls-Vīgneres izstādes atklāšana

No 10. janvāra līdz Dailes teātra sezonas noslēgumam teātra Mākslas telpā Brīvības 75 apskatāma izstāde Teatrālās tekstīlijas. Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris, kuras kuratore ir Sarmīte Sīle.

Izstādes iedvesmotājs un atbalstītājs ir Raimonds Pauls, jo, pēc viņa domām, māsas Edītes Pauls-Vīgneres šīgada dzimšanas diena prasās būt atzīmējama un visskaistākais, kas var tikt māksliniecei dāvināts, - iespēja rīkot izstādi. Tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere visu mūžu ir mīlējusi teātri, tāpēc loģiski, ka tieši teātra telpas būtu ideāla vieta arī viņas darbu izstādīšanai. Izstādes producente Indra Rubene ideju attīstīja tālāk, aicinot par kuratori būt mākslas zinātnieci Sarmīti Sīli, kura Dailes teātra Mākslas telpā jau bija veidojusi vienu lielu izstādi Parafrāze.

"Ar Edīti tikāmies jau vasarā, kad arī sākās darbu atlase, lēnām izdomājām, kā darbus kārtot. Katram no tiem ir arī savs stāsts, kas būs lasāms gan izstādē pie darba, gan arī katalogā," stāsta izstādes kuratore Sarmīte Sīle. Edīte Pauls-Vīgnere visu mūžu ir priecājusies par teātra izrādēm un arī tāpēc par galveno komponentu vienmēr ir uzskatījusi gaismu, ar kuras palīdzību var kaut ko paslēpt, kaut ko izgaismot, spēlēties. Viņai vistuvākais ir renesanses laiks un tā apliecinājums - zelts. Izstādes darbi ir aplikatīvas, telpiskas kolāžas, kurās dabiskos materiālus papildina sintētiskie, tekstils bagātināts ar metālu, stiklu. Kuratorei Sarmītei Sīlei tas bija izaicinājums - krāšņās, romantiskās tekstīlijas parādīt lakoniskajās un atturīgajās Dailes teātra foajē telpās. Pirmais darbs, kas skatītāju sagaida, ir Nauda, nauda…, kas lieliski iederas telpā. "Varbūt tieši tāpēc, ka ir kā pretmets?" domā Sarmīte Sīle un atgādina burvīgo filmu Teātris, kur galvenā varone pēdējā epizodē sēž pie galda, skatās kamerā un jautā: «Kur tad ir tas teātris?» Tad nu šajā izstādē ir līdzīgi, jo tiek meklēta atbilde uz jautājumu "kas ir teātris?".

Vairāk - 10. janvāra laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja