Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Foto: Valmieras pilsētvidē atklāta māksliniekam Mārim Bišofam veltīta izstāde

Valmierā atklāta Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) un Valmieras novada pašvaldības organizētā izstāde Pretrunu pilns zīmējums ar gaišredzības iezīmēm, kurā astoņi Latvijas mākslinieki reflektē par un mijiedarbojas ar Māra Bišofa daiļradi. Līdz 10. novembrim izstāde apskatāma Valmieras pilsētvidē – no ēku sienām un jumtiem līdz pat veikalu plauktiem.

Izstādes, kuras centrālā ass griežas ap mākslinieku Māri Bišofu, kuratores Solvita Krese un Māra Žeikare aicinājušas astoņus māksliniekus – Ēriku Boži, Kasparu Groševu, Ernestu Kļaviņu, Agati Lielpēteri, Mariju Luīzi Meļķi, Ingrīdu Pičukāni, Krišu Salmani un Viviannu Mariu Stanislavsku –, kā arī rakstnieku Jāni Joņevu, mijiedarboties ar Bišofa radošo praksi, veidojot jaunus mākslas darbus. Izstādes ietvaros pirmo reizi Māra Bišofa zīmējumi pārvērsti pilsētvides objektos un skatāmi neparastos formātos, kā arī apskatāmi mākslinieka oriģināldarbi.

"Šī nav tāda parasta izstāde, jo izstādes darbi ir visā pilsētā – uz namu sienām, jumtiem, parkos, skolās, uz reklāmas stendiem, skatlogos, uz alus pudelēm un pat laikrakstos. Mēs ar šo izstādi vēlamies panākt, ka mākslas darbs nokļūst pie cilvēkiem mājās – kļūst pieejams ārpus izstāžu zālēm," atklājot izstādi pastāstīja LCCA direktore un viena no izstādes kuratorēm Solvita Krese.

Astoņi mākslinieki, iedvesmojoties no Māra Bišofa radošās darbības, radīja jaundarbus, kuros spēlējas ar visdažādākajām idejām – no ironiski kritiska skatījuma uz kultūras nozares ķibelēm nekustamo īpašumu jomā, līdz Bišofa darbu interpretācijām no Valmieras jauniešu un sievietes-mākslinieces skatupunkta. Valmiermuižas alus darītava par godu izstādei radījusi jaunu alus garšu Letiņa alus – uz tās pudeles redzams Māra Bišofa jaundarbs, kas tapis kā viens no izstādes eksponātiem.

Lai valmieriešiem un pilsētas viesiem būtu ērtāk plānot izstādes apmeklējumu, organizatori izveidojuši interaktīvu digitālo karti, kurā redzama visu eksponātu atrašanās vieta, kā arī to apraksti un informācija par māksliniekiem. Karte pieejama LCCA mājaslapā: https://lcca.lv/valmiera-karte/

Topošā laikmetīgās mākslas telpa Kurtuve (Rīgas iela 25a) kļuvusi par izstādes informācijas centru, kur līdz pat izstādes noslēgumam 10. novembrī iespējams aplūkot Māra Bišofa oriģināldarbus, kā arī saņemt izstādes karti un uzzināt vairāk par izstādes norisi. Informācijas centrs strādās no ceturtdienas līdz svētdienai, taču pirms apmeklējuma aicinām iepazīties ar tā darba laiku (pieejams arī LCCA mājaslapā). Tāpat arī mākslas galerijā Ledus pagrabs un Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas peldbaseinā esošos darbus iespējams aplūkot no ceturtdienas līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja