Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ISSP Galerijā notiks fotogrāmatām veltīta izstāde Self Publish Riga 2021

No 1. jūnija līdz 1. jūlijam ISSP Galerijā būs skatāma Self Publish Riga fotogrāmatu izstāde – viens no galvenajiem Rīgas fotomēneša notikumiem, ko jau piekto reizi rīko biedrība ISSP. Ekspozīciju veidos ap 150 daudzveidīgi izdevumi, kā arī īpaši šim notikumam radīta instalācija Stikla Strenči dažos vārdos, informēja Rīgas fotomēneša rīkotāji.

Laikā, kad ceļošanas iespējas kļuvušas ierobežotas, Self Publish Riga izstāde ISSP Galerijā šogad ar grāmatu palīdzību ļaus apceļot pasauli no Strenčiem līdz pat Kongo. Izstādē būs apskatāmi aptuveni 150 fotoizdevumi, kuru vidū atrodami gan prestižu konkursu uzvarētāji, gan vēl neizdotas, pašrocīgi veidotas grāmatas no dažādām valstīm.

Ekspozīcija sniegs iespēju vienkopus aplūkot pasaulē nozīmīgākā fotogrāmatu konkursa Paris Photo – Aperture Foundation PhotoBook Awards pagājušā gada finālistes, starp kurām iekļuva arī divi Latvijas autoru veidoti izdevumi – mākslinieces Diānas Tamanes grāmata Flower Smuggler (Ziedu kontrabandiste) un mākslinieku grupas Orbīta sadarbībā ar Latvijas Fotogrāfijas muzeju radītais izdevums Stikla Strenči, kas ieguva arī Gada vēsturiskās grāmatas 2020 titulu Arlas fotogrāfijas festivālā Les Rencontres d’Arles un Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas konkursā Zelta ābele tika apbalvots kā 2019. gada Skaistākais mākslas izdevums.

Izstādē Self Publish Riga 2021 būs apskatāmas arī fotogrāmatu izlases no Africa in the Photobook (kurators – Bens Krevinkels) un Nordic Dummy Award (kuratori – Antonio Kataldo un Adria Žulia) kolekcijām, Latvijas (kuratore – Evita Goze), Lietuvas (kurators – Pauļus Petraitis) un Igaunijas (kuratore – Kulla Lāsa) pēdējo gadu interesantākās fotogrāmatas, kā arī labākie Self Publish Riga 2021 fotogrāmatu maketu konkursam iesūtītie darbi un īpaši šai izstādei veidota instalācija.

Redaktores Annas Volkovas un dizainera Alekseja Muraško instalācija Stikla Strenči dažos vārdos pievēršas attēla un teksta mijiedarbībai fotogrāfiju arhīvā. "Lai atvieglotu attēlu meklēšanu katalogos, arhīvi izmanto atslēgvārdus un tekstus, kas īsumā apraksta attēlu saturu. Izstādē izmantoti Nacionālā muzeju krājuma kopkataloga attēlu satura apraksti un Latvijas Fotogrāfijas muzeja Strenču fotodarbnīcas arhīva struktūra un attēli," skaidro Volkova.

Izstādes laikā tiks izziņoti arī šī gada Self Publish Riga 2021 fotogrāmatu maketu konkursa uzvarētāji. Konkursa galvenā balva ir iespēja veidot izstādi ISSP Galerijā nākamā Self Publish Riga laikā, bet labākās Baltijas pašizdotās fotogrāmatas autors saņems 500 eiro drukas un ierāmēšanas pakalpojumiem fineArtPrint.lv.

Ieeja izstādē ir bez maksas, obligāta iepriekšēja reģistrēšanās: https://ej.uz/selfpublishriga2021

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja