Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jēkabpilī top multimediāla pilsētvides plakātu izstāde

Augusta nogalē Jēkabpils pilsētvidē ar devīzi Pārmaiņas norisināsies starptautisku plakātu izstāde Jēkabpils 35+0, kas būs veltījums Jēkabpils pilsētas 350. gadu jubilejai, informēja izstādes rīkotāji.

"Plakāts kā grafiskās mākslas virziens vienmēr kā primāro ir nesis kādu sociālu vēstījumu. Šodien šie "rāmji" ir paplašinājušies, jo klāt nākušas digitālās un viedās tehnoloģijas, kas ieceres autorus rosinājušas radīt multimediālu projektu-izstādi, ko papildinās paplašinātās realitātes elementi," stāsta projekta autors Raimonds Vindulis.

Iecerēts, ka Jēkabpils pilsētvidē augusta nogalē tiks izvietoti 35 pilsētai veltīti un īpaši radīti lielformāta plakāti, kā arī kinētisks objekts 0 Kena parkā. Plakātus īpaši izstādei Jēkabpilī radījuši mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Igaunijas, Lielbritānijas, Krievijas un Gruzijas.

Starptautisko plakātu izstādi Pārmaiņas Jēkabpilī pavadīs papildinātās realitātes skaņdarbs, kuru radījis skaņas mākslinieks un mūzikas autors Andris Indāns sadarbībā ar programmētāju Reini Indānu. "Pirmo reizi Latvijā izskanēs ar lokatīvo mediju tehnoloģijām realizēta pilsētas mēroga virtuāla skaņas instalācija, - Jēkabpils laukumos, parkos un ielās izvietoti ap 80 savstarpēji pārklājošies virtuāli skaņas objekti, kurus apmeklētāji varēs dzirdēt ar speciāli radītu viedtālruņa aplikāciju android vidē. Tie būs koncentrēti plakātu izvietošanas vietās un aktivizēsies atkarībā no katra klausītāja lokācijas un pārvietošanās maršruta, klausītāji "pārvietojoties" pa šo skaņdarbu varēs veidot paši savu skaņas pieredzi un attīstības scenārija variantu," stāsta projekta līdzautors Andris Indāns.

Plašāk: www.facebook.com/Jekabpils350/ un www.instagram.com/jekabpils350/.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja