Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Laikmetīgās mākslas centrā Kim? norisināsies Black Market

Noslēdzot desmitgades svinības, 11. decembrī Laikmetīgās mākslas centrs Kim? atklās nebijušu notikumu – Black Market. Tajā būs iespēja ne tikai apskatīt, bet arī iegādāties Kim? desmit gadu laikā izstādīto mākslinieku darbus, informēja Kim? pārstāvji.

"Aiz stalažu krāvuma, pelēka gaisa un melna sniega atrodas durvis bez jebkādām atpazīšanas zīmēm. Starp Legao, Lengo, Lagoe un citām vilinošām vilšanām un bērnu asarām stāv zābaks un kāja. Bet patiesībā šai vietai nav izskata. Esiet sveicināti melnajā tirgū!


Black Market ieņem Kim? telpas kā moments starp klikšķi un zibsni. Pirms pazušanas un pēc parādīšanās. Tieši mirklī, kad iespējams notvert aizejošās desmitgades tektonisko plātņu svārstības, ledus kušanu, grimšanu un peldēšanu. Mirklī, kas ir piemērots, lai iemūžinātu vienu pakāpienu lokālajā mākslas ainā vai vismaz dažās tās šķautnēs. Black Market vienkopus apkopo māksliniekus, kas bijuši ar Kim? jau kādu laiku - iespējams, kopš pirmsākumiem -, gan arī tos, kas domājuši līdzās, viesojušies, pazibējuši, mācījušies. Vēloties atbalstīt māksliniekus, Kim? piedāvā Black Market kā vietu, kur sataustīt laikrāža un mākslas attiecību trauslumu, apjaust vērtību nerimstošiem meklējumiem, personiskiem un publiskiem sasniegumiem, klusiem manifestiem, žestiem un visbeidzot iegādāties fragmentus no dažādu paaudžu mākslinieku paveiktā."

Black Market ir kuratora Kaspara Groševa īpaši izvēlētu Kim? mākslinieku darbu kopums, ko no 11. decembra līdz 12. janvārim būs iespēja iegūt savā īpašumā, atbalstot māksliniekus un Kim? darbību.

Black Market piedalīsies Uģis Albiņš, Aksels Bruks, Anna Ceipe, Jānis Dzirnieks, Krista & Reinis Dzudzilo, F5, Margrieta Griestiņa, Indriķis Ģelzis, Atis Jākobsons, Raids Kalniņš, Jānis Krauklis, Ieva Kraule-Kūna, Līga Marcinkeviča, Inga Meldere, Darja Meļņikova, Dzelde Mierkalne, Liene Pavlovska, Ojārs Pētersons, Mārtiņš Ratniks, Līva Rutmane, Krišs Salmanis, Līga Spunde, Viktors Timofejevs, Marta Trektere, VARA, Evita Vasiljeva, Elīna Vītola, Armands Zelčs, Amanda Ziemele u.c.

Paralēli Melnajam tirgum (un tā ietvaros) norisinās arī mākslinieces Maijas Kurševas izstāde Black Lines.
 

 

Top komentāri

VVZ
V
Atvainojiet, bet jūsu atkritumu kopas un smērējumus nevajag pat par velti vai ar piemaksu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja