Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas ilustratori piedalās Tallinas ilustrāciju triennālē

Igaunijas Arhitektūras muzejā no 3. novembra līdz 3.decembrim notiks VII Tallinas ilustrāciju triennāle The power of image (Attēlu spēks), kurā piedalās arī liels skaits Latvijas ilustratoru, informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Izstādē piedalīsies 82 ilustratori - 22 mākslinieki no Igaunijas un 60 no dažādām pasaules valstīm - Argentīnas, Kolumbijas, Čīles, Meksikas, Itālijas, Francijas, Vācijas, Spānijas, Kanādas, Dienvidāfrikas, Ukrainas, Izraēlas, Slovēnijas, Irānas, Lielbritānijas, Polijas, Lietuvas, Latvijas, Portugāles, Somijas, Čehijas, Austrijas, ASV, Ungārijas un Beļģijas, izstādē būs apskatāmi vairāk nekā 300 darbi.

Latviju pārstāvēs Gundega Muzikante ar ilustrācijām no Juhani Pitsepa romāna Ir mēness zelta kuģis (Jāņa Rozes apgāds, 2021.), Anita Paegle ar Ineses Zanderes grāmatas Kaķis uz klavierēm (Liels un mazs, 2021.) ilustrācijām, Reinis Pētersons ar ilustrācijām no Daniila Harmsa dzejoļu krājuma Ļoti briesmīgs notikums (Liels un mazs, 2020.), Anita Rupeika ar Jura Zvirgzdiņa grāmatas Tobiass un Rakstnieks (Pētergailis, 2020.) ilustrācijām, kā arī Sabīne Baumane ar ilustrācijām no Renātes Bērantes grāmatas Kur es biju, kad es nebiju jeb stāsts par Monti (Monte Stories, 2021.).

Triennāles mērķis ir iedvesmot cilvēkus pamanīt, novērtēt un mācīties lasīt ilustrāciju. Vienlaikus ar ilustrāciju triennāli Igaunijas Bērnu literatūras centrā būs skatāma iepriekšējās izstādes uzvarētājas, meksikāņu mākslinieces, Amandas Mijangos personālizstāde.

Tallinas ilustrāciju triennāles darbus vērtēs starptautiska žūrija, kurā ir piedalījušies arī Latvijas eksperti - mākslas zinātniece un LU asociētā profesore, Dr.paed. Austra Avotiņa, mākslinieces Gundega Muzikante un Anita Paegle. Triennāles mākslinieki tiek novērtēti ar diplomiem, bet galveno balvu jeb Grand Prix žūrija piešķir par unikālu un izcilu ilustrāciju.

Ilustrāciju triennāles organizatori ir Igaunijas Bērnu literatūras centrs, Igaunijas Dizaineru savienība un Igaunijas Nacionālā bibliotēka, kuratore ir Vīve Nūra (Viive Noor) un izstādes dizainere ir Mae Kivilo (Mae Kivilo)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja