Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcija būs skatāma arī Rīgas pilsētvidē

"Māksla iznāk pilsētā” – ar šādu projektu vides reklāmas uzņēmums Clear Channel Latvia uzsāk sadarbību ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, kura ietvaros muzeja eksponāti tiks demonstrēti tirdzniecības centros izvietotajos digitālajos ekrānos, bet sākot ar aprīli – arī Rīgas pilsētvidē, informēja LNMM muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Mākslas darbu kolāžas tiks veidotas periodiski, un, atbilstoši tematikai vai aktualitātei, aptvers visdažādākos Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) krājumā esošos priekšmetus, to stilus un žanrus. Tāpat tās stāstīs par jaunajām izstādēm un pastāvīgajās ekspozīcijās aplūkojamajiem mākslas darbiem.

"Latvijas Nacionālā mākslas muzeja misija ir izglītot sabiedrību un rosināt interesi par Latvijas un pasaules vizuālās mākslas liecībām to vēsturiskajās un mākslinieciskajās izpausmēs. Ar savu unikālo redzējumu un izcilo materiālu muzejs ir neatņemama Latvijas identitātes sastāvdaļa, kā arī aizraujoša vērtība pasaules muzeju kontekstā. Priecājamies, ka, pateicoties sadarbībai ar Clear Channel Latvia, varēsim iepazīstināt vēl plašāku auditorijas daļu ar Latvijas mākslas meistardarbiem," saka LNMM Komunikācijas daļas vadītāja Annija Sauka.

Iepazīsti Latvijas mākslas klasiku ir pirmā mākslas darbu kolāžu sērija, kas tapusi šīs sadarbības ietvaros, nododot publikas uzmanībai ārpus muzeja sienām tādu autoru kā Janis Rozentāls, Vilhelms Purvītis, Johans Valters, Kārlis Padegs, Niklāvs Strunke, Jēkabs Kazaks, Ģederts Eliass un daudzu citu ievērojamu Latvijas mākslinieku gleznas.

"Mēs esam pirmām kārtām vizuāls medijs, un māksla ir ļoti piemērots saturs, lai izceltu digitālo stendu īpašības komunikācijā. Savukārt kā vides medijs vēlamies kļūt ikdienā saistošs un noderīgs cilvēkiem, piedāvājot ne tikai komerciālu, bet arī kultūrvēsturiski nozīmīgu saturu," stāsta Clear Channel Latvia valdes loceklis Jānis Puravs.

Šobrīd tirdzniecības centru Galerija Centrs, Domina Shopping, Rīga Plaza, Spice un Spice Home digitālajos ekrānos apskatāmas mākslas darbu kolāžas no vairāku aktuālo izstāžu materiāliem: Indija – tradīciju zeme Mākslas muzejā Rīgas birža, Jāņa Straupes personālizstāde Ne-lietas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Imanta Lancmaņa māksla un Mūra nojaukšana. Latvijas māksla 1985–1991 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja