Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mākslas akadēmijas studenti un pasniedzēji iedziļināsies sevī Sabiles sinagogas ēkā

18. jūnijā pirmoreiz durvis vērs Talsu novada pašvaldības iestāde Sabiles mākslas, kultūras un tūrisma centrs, kas atrodas atjaunotajā Sabiles sinagogas ēkā Strautu ielā 4

Skatītāji tiek aicināti aplūkot Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu un pasniedzēju darbu izstādi Iedziļinos sevī – tevī, viņā, jūsos, mūsos, visos.... Ekspozīcijā būs apskatāmi LMA glezniecības, tēlniecības, grafikas un vizuālas komunikācijas apakšnozaru studentu un viņu pasniedzēju jaunākie darbi. 

Izstādes uzmanības centrā – indivīds (politkorekts). 2021. studiju gada sākumā LMA studentiem tika uzdots uzdevums radīt savus pašportretus vai līdzcilvēku, draugu, dzīvesbiedru un ģimenes locekļu portretus. Studenti darbos atklāj savas emocionālās dzīves specifiku, jūtu un pārdzīvojumu spēku, kas vērtējams kā paša apzinātu domu un jūtu pārbaude. Psiholoģijā to dēvē pa introspekcijas procesu, kas balstās uz garīgā stāvokļa novērošanu, ideju, emociju un jūtu padziļinātu atspoguļošanu, kas saistīta ar cilvēka pašrefleksiju. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ne tikai ar studentu iekšējās pasaules atspoguļojumu, bet arī ar akadēmijas pasniedzēju darbiem, kuri studentiem palīdzējuši koncentrēties, iedziļināties sevī un īstenot radošās idejas.

Izstādē piedalās studenti Krišjānis Beļavskis, Roberts Brastiņš, Agnese Broka, Alīna Burlakova, Beatrise Estere Kaminska, Lauma Kokoreviča, Oto Holgers Ozoliņš, Sanda Urmane, Anna Prokofjeva, Māris Konoņenko, Līga Trēgere, Karīna Volbeta, Kristaps Kramiņš, Elizabete Andersone, Andžela Gigele, Terēze Medne, Elīna Salnāja, Avelīna Krastiņa un Elīza Kristīne Kleine-Šablinska, kā arī pasniedzēji Kristians Brekte, Gļebs Panteļejevs, Atis Jākobsons, Martins Vizbulis, Andris Vītoliņš un Kristaps Zariņš. Kuratore – Inese Rozentāla. 

Izstāde būs aplukojama no 19. jūnija līdz 15. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja