Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Mākslas centrā Noass skatāma Kristapa Epnera izstāde Vingrinājumi

Izstādē Vingrinājumi, kas no 20. maija apskatāma peldošajā mākslas centrā Noass, mākslinieka Kristapa Epnera interešu laukā ir cilvēka – topoša profesionāla vingrotāja – ķermeņa kustību studijas, kā arī savdabīgā vide un rīki, kas veido vingrotāja ikdienu.

Vingrošanas zālē valda īpaša gaisotne un attiecības starp treneriem un audzēkņiem, kurās jaušama ne tikai nerakstīta vienošanās un uzvedības kodekss, bet arī kolektīvā ģimenes apziņa, kas mijiedarbojas ar izteikti koncentrējušos indivīdu. Vingrinājumos laiks vietām palēninās, vietām sastingst, vingrotāja ķermenim kustībā, izpildot šķietami vienādas darbības. Vingrošanas zāle ir vingrotāju templis, bet piepūles, disciplīnas un bezgalīgo mēģinājumu absolūtais mērķis – maksimāli tīri izpildīta kustības figūra. Cikliskās darbības tiecas sasniegt iespējami taisnu līniju. 

Kristaps Epners pazīstams kā mākslinieks un grafiskais dizainers, ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās Komunikācijas nodaļā, kopš 1996. gada piedalījies izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs. Saņēmis vairākus apbalvojumus par grafisko dizainu un video, piemēram, France – Baltic Video Art Festivāla balvu 1993. gadā, kā arī divreiz (2006. un 2011. gadā) Latvian Art Directors Club Adwards balvu. Viens no mākslinieka zināmākajiem darbiem, pie kura viņš turpina strādāt jau ceturto gadu, ir Skrējiens. Tajā dažādās izteiksmes formās tiek iemūžināts mākslinieka skriešanas rituāla laikā piedzīvotais.

Izstāde Vingrinājumi peldošajā mākslas centrā Noass (Rīga, AB dambis 2) apskatāma no 20. maija līdz 24. jūlijam. Izstāžu zāles darba laiks no otrdienas līdz svētdienai: plkst. 11 – 19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja