Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Peldošajā mākslas galerijā Noass atklās Holokausta tēmai veltītu darbu izstādi

Piektdien, 1. jūnijā, peldošajā mākslas galerijā Noass tiks atklāta neparasta izstāde - Virtuālā piemiņas vieta Rīgā 2012, vēsta galerijas pārstāvji.Noass savās telpās uzņems vācu mākslinieka un festivāla artvideoKOELN direktora Vilfrīda Agrikolas de Koloņa veidotu Shoah filmu kolekciju un to pavadošo mākslas darbu skati.

Šī izteiksmīgā kolekcija ir unikāla pasaules mēroga iniciatīva, kas radusies 2010. gadā kā veltījums 65. gadskārtas atcerei kopš Aušvices nacistu koncentrācijas nometnes ieslodzīto atbrīvošanas. Kolekcijas pamatā ir video mākslas darbi, kas veltīti Shoah jeb Holokausta tēmai.Kolekcijas veidotājs aicinājis jaunās paaudzes mākslas profesionāļus no dažādām pasaules valstīm, izmantojot mūsdienīgus mākslinieciskās izpausmes līdzekļus, atspoguļot izpratni par Holokausta tēmu.Projekta norise Rīgā pašā vasaras sākumā nav nejaušība. Holokausts Latvijā sākās 1941. gada 4. jūlijā, kad tika nodedzināta Rīgas Lielā Horālā sinagoga. Pēc tam sekoja Rīgas geto izveide, kurā ievietoja ne tikai ebrejus – Latvijas iedzīvotājus, bet arī nāvei nolemtos ebrejus no citām Eiropas valstīm. Videofilmas, melnbaltie grafikas darbi, šokējoši asociatīvas performanču foto dokumentācijas, vienlaikus ar lekcijām un sarunām ar pašiem māksliniekiem, spilgtā veidā atgādina skatītājiem par tādām tēmām kā tolerance un demokrātija, uzjundot sabiedrības kolektīvo atmiņu par 20. gadsimta briesmīgāko notikumu - Holokaustu.Šīs izstādes mērķis ir vairot skatītāja sirdī sapratni un domu, ka šādi notikumi nedrīkst atkārtoties.Shoah – tulkojumā no ivrita – katastrofa, grieķiski – Holokausts. Sešu miljonu cilvēku nogalināšana Otrajā pasaules karā tikai pēc nacionālās piederības – tā ir katastrofa pasaules civilizācijas vēsturē. Eiropā, tāpat kā citviet pasaulē ik gadus šai šausminošajai tēmai tiek veltītas izstādes, filmas un muzeju ekspozīcijas.Izstādes organizatori ir pārliecināti, ka kolektīvās atmiņas un piemiņas tēma, kura atspoguļosies Izraēlas, Austrijas, Zviedrijas, ASV, Itālijas un citu, kopā 15 valstu, mākslinieku 40 darbos neatstās vienaldzīgus Latvijas skatītājus.Izstāde būs apskatāma no 1. jūnija līdz 8. jūnijam peldošajā mākslas galerijā Noass pie AB dambja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja