Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Mazākajā galerijā būs skatāma Annas Heinrihsones personālizstāde Es tevi nemīlu

Rīgas Mazākajā galerijā norisināsies mākslinieces un scenogrāfes Annas Heinrihsones personālizstāde Es tevi nemīlu, kuras ietvaros K. K. fon Stricka villas skatlogs gleznieciski un telpiski uzburs meža sadzīves interpretāciju.

Pilnmēness naktī, no cilvēku plūsmas brīvais mežs dzīvo savu dzīvi. Kokos atbalsojas gan tukši, gan jēgpilni vārdi, jautājumi, atbildes un smiekli. Iespējams, tās ir zvēru un putnu sarunas, kas klusumā atklājas saturīgāk nekā starp cilvēkiem izteiktie vārdi.

Īpaši galerijai radīto instalāciju māksliniece ir veltījusi jautājumiem, kurus reizēm labāk paturēt pie sevis. Skaļi izteiktās frāzes mēdz atdurties pret neiepriecinošām atbildēm, kas var likt justies neērti visiem sarunas dalībniekiem. Tomēr, nav nekāds noslēpums, ka tieši šādi jautājumi prātu tirda visneatlaidīgāk. Un, var gadīties, ka it kā vientulīga pastaiga pa mežu, rezultējas koku galotnēs noklausītā dialogā.

Kaut Annas Heinrihsones izstāde Es tevi nemīlu Rīgas Mazākajā galerijā iemitināsies tieši visu mīlētāju dienā, tās noskaņa un tēma nav romantizēta vai mīlestību izsmejoša, bet drīzāk filozofiski apcerīga un pārdomāti uzmundrinoša.

Anna Heinrihsone ir viena no ievērojamākajām Latvijas laikmetīgajām scenogrāfēm un kostīmu māksliniecēm ar starptautisku pieredzi. Kopš 1995. gada radījusi dekorācijas un kostīmus vairāk nekā 90 teātra izrādēm Latvijā, Igaunijā un Krievijā. Paralēli scenogrāfijai regulāri rīko personālizstādes un piedalās glezniecības grupu izstādēs. Viņas darbi atrodas publiskās kolekcijās – Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (Rīgā, Latvijā), Swedbank (Rīgā, Latvijā) un Igaunijas mākslas muzeja Kumu laikmetīgās mākslas kolekcijā, kā arī Jāņa Zuzāna mākslas kolekcijā.

Izstādes kuratore: Auguste Petre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja