Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Porcelāna muzejā notiks mākslinieku grupas darbu izstāde Šķidrumi

Rīgas Porcelāna muzejā no 10. jūnija līdz 7. augustam būs skatāma laikmetīgās keramikas izstāde Šķidrumi, kuras veidošanā iesaistījušies vairāki mākslinieki ar atšķirīgiem rokrakstiem, bet kopīgu materiālu – porcelānu – un vienojošo tēmu – šķidrumi.

Laikmetīgās keramikas izstādē Šķidrumi pārstāvēti dažādu paaudžu mākslinieki ar atšķirīgiem rokrakstiem. Mākslinieki ierosināto tēmu ir attīstījuši vairākos virzienos – no eksistenciāli jutīgiem līdz estētiski un jēdzieniski asprātīgiem. Izstādē piedalās desmit autori: Anna Ceipe, Agnese Čemme, Lauris Krauze, Simona Ķīvite, Jānis Leimanis, Dainis Lesiņš, Valentīns Petjko, Valda Podkalne, Ainārs Rimicāns un Andris Vēzis.

Porcelāns ir divējādi saistīts ar šķidrumiem. Viens no porcelāna agregātstāvokļiem ir šķidra masa, kas tikai pēc atliešanas formā un apdedzināšanas pārtop objektā. Porcelāna ķīmiskās un fizikālās īpašības ļauj radīt priekšmetus, ko lietot sadzīvē, piemēram, šķidrumu uzglabāšanai, ieliešanai un izliešanai. Šķidrumi cilvēka sadzīvē var būt šķietami nemanāmi, tomēr, sākot tos uzskaitīt, atskārstam, ka tie ir nozīmīgi un ikdienā klātesoši. Dažādiem šķidrumiem piemīt atšķirīgas subjektīvas un objektīvas īpašības: smaržīgs, lipīgs, veselīgs, indīgs, caurspīdīgs, biezs utt.

"Šķidrumam piemīt spēks, kas izlauž sev ceļu, tas plūst kur vēlas. Visciešāk, kā cilvēciskas būtnes, esam saistīti ar ūdeni, kas ir nozīmīgs mūsu eksistencei. Un tā kā procentuāli ievērojamu mūsu ķermeņa masas daļu sastāda ūdens, es labprāt uzlūkoju māksliniekus kā šķidrumus. Izstāde veidojas kā unikāls kokteilis, kas nodots skatītāja baudījumam," stāsta izstādes kuratore Ieva Nagliņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja