Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

RSU Anatomijas muzejā notiks mākslinieces Laimdotas Malles rezidences noslēguma pasākums

Ceturtdien, 4. jūlijā, plkst. 18.00 RSU Anatomijas muzejā noslēgsies mākslinieces Laimdotas Malles rezidence. Noslēguma pasākuma laikā būs iespējams satikt mākslinieci, uzzināt par Anatomijas muzejā gūtajiem iespaidiem, kā arī instalācijas formātā aplūkot rezidences laikā tapušās daudzveidīgās skices

Mākslinieces Laimdotas Malles darbnīca pēdējos sešus mēnešus atradās RSU Anatomijas muzeja otrajā stāvā, kur radošo procesu interesenti varēja vērot gan caur darbnīcas stikla durvīm, gan iknedēļas tiešraidēs muzeja Facebook kontā. Ceturtdien, 4. jūlijā, plkst. 18.00 notiks rezidences noslēguma pasākums, uz kuru aicināti visi interesenti.

Par rezidencē pieredzēto stāsta māksliniece Laimdota Malle: “Rezidences laikā veidots vizuāls dialogs ar Anatomijas muzeja kolekciju, lietojot metaforas, stāstus un vizualitātes, kas raisa pārdomas par dzīvo un trauslo pretstatā aizgājušajam, sastingušajam un iekapsulētajam. Lai tuvinātos un saprastu kolekciju, notika jaunu materiālu izmēģinājumi un tehniku apgūšana, pētot atšķirīgas tekstūras un imitētas materialitātes. Lai saprastu vistuvākās līdzības ar mūsu ķermeņa anatomiju un materialitāti, vērsos pie dabas. Ir izveidots apjomīgs skiču un tekstūru klāsts, ko būs iespējams skatīt 4. jūlijā instalācijas formātā, rezidences noslēguma pasākumā.”

RSU Anatomijas muzeja vadītāja Ieva Lībiete stāsta: “Rezidences laikā māksliniecei bija dota piekļuve muzeja kolekcijai un arhīvam, kā arī dota pilnīga radošā brīvība, bez nekādiem papildus uzstādījumiem no muzeja puses. Šobrīd ir izveidots apjomīgs dažādi materializētu ideju skaits, kas tādā vai citādā veidā sasaucas ne vien ar muzeja kolekciju, bet arī ar Anatomijas muzeja garu. Manuprāt, šie Laimdotas darbi rezonē ar vēsturisko anatomijas vizualizācijas tradīciju tādā nozīmē, ka no vienas puses tie ir par struktūru, bet no otras – par dzīvības un nāves dabu.”

Rezidences laikā veidotās skices pārtaps skulpturālās instalācijās, kuras eksponētas RSU Anatomijas muzejā varēs apskatīt nākamā gada sākumā.

Ieeja pasākumā bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja