Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Variācijas par brīvību 15 atzītu mākslinieku izstādē

Līdz 29. jūlijam Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē būs skatāma izstāde skolAAugstskola, informēja muzeja pārstāve Maija Upeniece.Izstādē satiekas 15 autori, kuri absolvējuši Rēzeknes mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmiju, atsaucot atmiņā vietu un notikumus mākslas izglītības sākuma punktā Rēzeknē.

15 autori - Līga Skariņa, Sarmīte Māliņa, Andris Silapēters, Dainis Pundurs, Norberts Kudiņš, Mārtiņš Mālnieks, Sergejs Bļinovs, Rinalds Slaviks, Normunds Dāvids, Lauris Rutks, Modris Svilāns, Rolands Krutovs, Nauris Skrastiņš, Aiga Šabliko, Vladislavs Čistjakovs - ir mākslinieki ar pieredzi katrs savā mākslas jomā, bet visus vieno atmiņas par studijām Rēzeknē.Pirms kāda laika paši absolvējuši, bet šobrīd vairāki no viņiem strādā kā pedagogi Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā, vairāki ir piedalījušies izstādēs ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, vairāki ar saviem mākslas darbiem ir piedalījušies radošajos konkursos un saņēmuši godalgotas vietas. Viņu dzimtās vietas ir Rēzeknes, Krāslavas, Jēkabpils, Madonas apkārtne un Rīga, viņi ir dažāda vecuma un katrs ar savu pasaules redzējumu, viņu radošo ideju realizācija izpaužas visdažādākajos metālmākslas, keramikas, tekstila un glezniecības darbos, viņi ir profesionāļi. Bet par šiem 15 autoriem vislabāk stāstīs viņu radītie mākslas darbi.

Emociju gamma, saplūstot ar izstādes noskaņām, ir tikpat dažāda kā mākslas darbi – laiks un telpa it kā izplešas un pārņem sajūta, ka esi apmaldījies un "pazudis tulkojumā". Klasiskas vērtības, perfekcionisms, modernisma pieskāriens, bet pāri visam brīvība – idejās, materiālos (metāls, keramika, kartons, tekstils) un variācijās par pašu brīvību.

Izstāde skolAAugstskola skatāma Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 102.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja