Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Zinātņu akadēmijas telpās tiks atklāta izstāde Pseidozinātniskā konference

Latvijas Zinātņu akadēmijas 2. stāva izstāžu zālē 10. novembrī tiks atklāts sevišķs mākslas notikums Pseidozinātniskā konference, kurā tiks piedāvāti 10 pseidozinātnēm veltīti mākslas darbi. "Konference” sadalīta piecos tēmu blokos, pavisam konferencē piedaloties desmit māksliniekiem, kuri savos mākslas darbos meklē norādes uz kādu pseido teoriju, informēja fonda Mākslai vajag telpu pārstāve Lāsma Goba.

Konferencē ar saviem "referātiem" pseidozinātnē uzstāsies māksliniece Baiba Baiba tandēmā ar Annu Malicku, Katrīna Neiburga un Estere Grāvere, Krišs Salmanis kopā ar GolfClayderman, Ivars Grāvlejs un Jānis Šneiders, savukārt Miķeļa Fišera pseidozinātnisko teoriju interpretēs māksliniece Kerija Arne.

Konferencē, kas sadalīta piecos tēmu blokos, piedalās pieci atzīti un pieci par viņiem jaunāki mākslinieki, lai veicinātu dažādu paaudžu mākslinieku savstarpējo sadarbību un pieredžu apmaiņu. Šajos pāros vecākais mākslinieks piedāvās jaunākam interpetēt kādu savu jau esošu mākslas darbu, tajā atrodot un aiz matiem pievelkot kādu jaunu pseidozinātnisku teoriju, teorijas konferencē tiks izklāstītas caur izstādē apskatāmajiem darbiem. Konferencē apskatītās tēmas netiek izpaustas iepriekš, saglabājot konspiratīvo gaisotni, ko iemieso biedējošais pseidozinātnes šarms.

Mākslas notikuma kuratore Luīze Rukšāne brīdina: "Ja pie Zinātņu akadēmijas ieejas jums saka, ka tādas izstāžu zāles otrajā stāvā nemaz nav – neticiet! Šādās situācijās atrodiet sevī pitonu, pamodiniet viņu un tad šļūciet."

Izstāde novembrī un decembrī  būs apskatāma Latvijas Zinātņu akadēmijas  2. stāva izstāžu zālē katru darba dienu no plkst. 8.30 līdz 17, savukārt konferences atklāšanas svētki notiks 10. novembrī no plkst. 17 līdz 19.30.

Grupas izstādi organizē fonds Mākslai vajag telpu. Interpretācija kā vizuālās mākslas komunikācijas rīks vienmēr ir bijis fonda Mākslai vajag telpu fokuss. Kuratores mērķis  caur šo interpretatīvo pieeju ir piedāvāt mākslas notikumu, kas rosinātu tās apmeklētājus domāt par piedāvātās informācijas autentiskumu vai absurdu, par zinātniskajām metodēm un to nozīmēm, objektīvas patiesības eksistēšanu, fake news un atšķirību starp uzticamiem vai neuzticamiem informācijas avotiem. Tieši šī iemesla dēļ konceptuāli par izstādes notikumu vietu ir izraudzīta Latvijas Zinātņu akadēmija.

Izstādes arhitekts ir Pauls Rietums, par grafisko noformējumu parūpējusies Linda Viļumsone, savukārt tehniskos risinājumus izstādē atrisinās Horens Stalbe.

Pseidozinātniskā konference top sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu, Malduguni un Latvijas Finieri.

Sekot līdzi jaunumiem un iegūt priekšstatu par gaidāmo var Pseidozinātniskās konferences Instagram kontā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja