Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Zviedru mākslinieki Daugavā peldinās kokus

Augustā Daugavas akvatorijā iepretim kultūras un mākslas projekta Noass telpām, tiks realizēts starptautisks mākslas projekts Baltijas jūra – peldošie koki, informēja Noass pārstāve Katrīna Upatniece.

Projekts veidots sadarbības veicināšanai starp Eiropas Kultūras galvaspilsētām, Rīgu un Ūmeo, Zviedrijā, kā arī ar sadraudzības pilsētu Pori, Somijā. Projektu izveidojusi zviedru mākslinieku apvienība SIMKA, kas izstrādā darbus vizuālajā mākslā, skatuves dizainā un ainavu arhitektūrā.

Projekts Baltijas jūra - peldošie koki sākotnēji tika radīts kā daļa no Ūmeo – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 projekta Upju stāsti. Iesaistot projektā Rīgu un Pori, mākslinieki vēlas savienot šīs pilsētas, tādējādi ar mākslinieciskas aktivitātes starpniecību spēcinot Baltijas jūras krastā dzīvojošo tautu etniskās saites un izceļot Baltijas jūru kā tik daudzu kultūru saistošo elementu.

Tehniski, realizējot projektu, koki tiks iestādīti lielos peldriņķos, ietīti tekstila kārtās un pēc tam ielaisti ūdenī, nostiprinot tos tā, lai veidotu peldoša meža iespaidu. Šāda 20 koku instalācija atradīsies katrā no trīs sadarbības pilsētām un to veidos vietējie mākslinieki un skolēni sadarbojoties ar SIMKA pārstāvjiem. Novembrī kokus plānots iestādīt kādā no Rīgas parkiem kā piemiņu par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Jūnija vidū projekts jau startējis Ūmeo, jūlijā tiks realizēts Pori, savukārt sākot no augusta otrās nedēļas mākslas darbs būs apskatāms arī Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja