Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

143. koncertsezonu Liepājas simfoniskais orķestris atklās kopā ar Lukāšu Vondrāčeku

16. septembrī pulksten 18 Liepājas simfoniskais orķestris atklās savu 143. koncertsezonu. Mākslinieciskā vadītāja Gunta Kuzmas vadībā uz Liepājas koncertzāles Lielais dzintars skatuves orķestris tiksies ar čehu pianistu Lukāšu Vondrāčeku. Koncerta programmā - Rahmaņinova, Ļutoslavska un Engelmaņa mūzika.

143. koncertsezonas atklāšanā Liepājas simfoniskais orķestris un tā galvenais diriģents Guntis Kuzma klausītājus vedīs emocionālā ceļojumā no tumsas uz gaismu, no izmisuma uz cerību: triumfs pār paša piedzīvoto psiholoģisko krīzi un atgriešanās pie radošās darbības ir Sergeja Rahmaņinova Otrā klavierkoncerta tēma.

Mūzika ir izteiksmīga un kaislīga, arī izsmalcināta un poētiska, un Otrais klavierkoncerts ir viens no populārākajiem komponista darbiem ar atmiņā paliekošām melodijām un vērienīgu orķestrāciju.

Sezonas atklāšanas koncerta īpašais viesis būs čehu pianists Lukāšs Vondrāčeks. Laikraksts ”The Boston Globe” par viņa pērn atskaņoto Rahmaņinova Otro klavierkoncertu kopā ar Bostonas simfonisko orķestri rakstīja jūsmīgas atsauksmes: ”Viņa spēle izcēlās ar mirdzošām, vieglām pasāžām un skaņdarba tumšās, retoriskās drāmas pārvaldījumu.”

Piecpadsmit gadu vecumā Lukāšs Vondrāčeks uzstājās kopā ar Čehijas Filharmonijas orķestri diriģenta Vladimira Aškenazi vadībā, pēc kā uzreiz sekoja liela koncertturneja ASV. Viņa dabiskā un pārliecinošā muzikalitāte, kā arī izcilā tehnika jau sen ir izcēlusi viņu kā apdāvinātu un nobriedušu mūziķi. 

Vēl koncerta programmā iekļauts poļu komponista Vitolda Ļutoslavska Koncerts orķestrim.

Ļutoslavskis ir viens no ievērojamākajiem XX gadsimta Eiropas komponistiem, kā arī viens no ietekmīgākajiem Polijas mūziķiem. 

Līdzās abiem citzemju dižgariem likts ievērojamais Liepājas kultūras darbinieks un komponists Agris Engelmanis, kura kora dziesmas vairākkārt skanējušas Vispārējos latviešu dziesmu svētkos, savukārt viņa mūziku simfoniskajam orķestrim Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņoja arī koncertzāles ”Lielais dzintars” atklāšanas koncertā 2015. gada 6. novembrī.

Biļetes uz Liepājas simfoniskā orķestra koncertiem ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja