Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

18. novembra svētku koncerti izskanēs visā Latvijā

Turpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, par godu Latvijas 105. dzimšanas dienai Valsts prezidenta kanceleja, Kultūras ministrija un VSIA Latvijas koncerti aicina apmeklēt 18. novembra koncertus Latvijas vēsturiskajos novados: Vidzemē - Ainažu Kultūras namā, Zemgalē - Skaistkalnes Kultūras centrā, Sēlijā - Jaunjelgavas Kultūras centrā, Kurzemē – Dundagas Kultūras pilī un Latgalē – Preiļu novada Kultūras centrā. Visos koncertos ieeja bez maksas.

Ainažu Kultūras namā plkst. 18:00 uzstāsies kamerorķestris Davinspiro Kamerata, vijolnieks Daniils Bulajevs, čelliste Guna Šnē, sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš, klarnetiste Anna Marija Kubecka, Ainažu kultūras nama jauktais koris Krasts, diriģents Reinis Maurītis, koncerta vadītāja Anna Klēvere. Svētku koncertprogrammā skanēs iemīļoti latviešu komponistu skaņdarbi: Mārtiņa Brauna Saule. Pērkons. Daugava, Jāņa Lūsēna Paši skaistākie vārdi no Mistērijas par sapni un mīlestību, Georga Pelēča Plaukstošais jasmīns, Buena Riga, Tikšanās ar draugu, Artura Maskata Pusnakts Rīgā, Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis.

Jaunjelgavas Kultūras namā plkst.13.00 svētku koncertu ieskandinās pieci labi zināmi latviešu mūziķi – ar smalkjūtīgo soprāna balsi apveltītā dziedātāja Beāte Zviedre, kolorītais ģitārists Jānis Bērziņš un dažādos žanros rūdītais kontrabasists Jānis Rubiks, kā arī aizrautīgais sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un daudzpusīgais talants Jānis Ķirsis pie klavierēm. Ar plašu pieredzi dažādos sastāvos un pat žanros, šī labi saspēlējusies un sadziedājusies kompānija īpaši saista ar savu oriģinālo skatījumu uz latviešu mūziku. Tieši tā goda vietā ir likta arī šajā svinīgajā koncertprogrammā, kuras pamatu pamats ir mums visiem labi zināmas un iemīļotas dziesmas no Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa un Jāņa Lūsēna liriskās daiļrades. Šīs sirdi sildošās melodijas un ar tām saaugušās tieši uzrunājošās dzejas rindas īpaši rezonē ar katru no mums. Talantīgais kvintets tās ietonējis džezīgās krāsās, papildinājis ar tautas mūzikas intonācijām un laikmetīgiem skaņumākslas risinājumiem, ļaujot mums aizmirsties no ikdienas, gremdēties atmiņās, sapņot, baudīt un svinēt!

Dundagas Kultūras pilī plkst. 16.00 komponista Kārļa Lāča mūziku izpildīs dziedātāja Aija Vītoliņa Freimane, pie klavierēm pats komponists Kārlis Lācis, ar latviešu autoru dzeju koncertā uzstāsies aktieris Kaspars Znotiņš. Programmā Kārļa Lāča dziesmas ar dažādu autoru vārdiem – Svelme, Spuldzes, Visskaistākās ogas, Spēļu lācītis, Mīli mani, Rīta stunda, Pilns kociņš tumšsarkanu ķiršu, koncertā skanēs arī valsis no izrādes Marija Stjuarte un Džuljetas dziesma no izrādes Romeo un Džuljeta. Līdzās dziesmām aktieris Kaspars Znotiņš runās dzejnieku Ivara Šteinberga, Imanta Ziedoņa, Marta Pujāta, Arta Ostupa un Aivara Neibarta darbus.

Skaistkalnes Kultūras centrā plkst. 16.00 valsts svētkus ieskandinās Rīgas Doma kora skolas audzēkņu balsis diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Koncertmeistars Artūrs Mitrevics, koncerta vadītāja Madara Botmane. Koncertā skanēs labi zināmās latviešu komponistu dziesmas – Raimonda Paula Aicinājums, Pasaciņa, Kur tad tu nu biji, āzīti manu, Dziedāt visai pasaulei, Edgara Lindes Kas kaitēja nedzīvoti, Imanta Kalniņa Baltais solījums, Renāra Kaupera Māja, skurstenis un mēs, Ulda Marhileviča Mēs varam līdzās būt, Jāņa Lūsēna Kā maigi dzelošs, Kur?, Jāņa Strazda Zaļā zeme, Zigmara Liepiņa Novij man, māmuliņa.

Preiļu novada Kultūras centrā plkst. 19.00 uzstāsies pianists Vestards Šimkus, dziedātāja Elīna Šimkus, koncertu vadīts aktieris Raimonds Celms. Koncertprogrammā latviešu autoru dziesmas - Jāzepa Mediņa Sapņojums, Jāzepa Vītola Mirdzas dziesma, Aizver actiņas un smaidi, Laimīte, Jāņa Mediņa Ir viens vakars, Ābele, Ērika Ešenvalda Dvēseles dziesma. Programmu caurvīs arī vairākas Vestarda Šimkus kompozīcijas klavierēm. Pirmās trīs no tām saistītas ar mūziku Alesandro Bariko garstāsta iedvesmotajai koncertizrādei Novecento, koncertā skanēs skaņdarbi Balāde, Svings un Regtaims. Kā arī klavierdarbi, kas tapuši vairākus gadus pēc Novocento - Rožu rapsodija un Saulespuķes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja