Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Arēnā Rīga uzstāsies grupas Apocalyptica un Epica

Arēnā Rīga nākamā gada 19. janvārī uzstāsies grupas Apocalyptica un Epica, kuras apvienojušās kopējā projektā The Epic Apocalypse Tour. Lai pasākumu kuplinātu vēl vairāk, viesu statusā viņām pievienojas somu progmetāla grupa Wheel, informēja koncerta rīkotāji.

Rīgai palaimējās iekļūt to gandrīz 40 Eiropas pilsētu skaitā, kura tiks apmeklētā šīs unikālās koncertturnejas ietvaros. 

Biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv. Izklaides pasta abonentiem biļešu pārdošana sāksies šo otrdien, 9.augustā, sākot no plkst. 10.00, savukārt pārējiem, sākot no ceturtdienas, 11.augusta, plkst. 10.00.

Somu čellistu apvienību Apocalyptica 1993. gadā izveidoja Sībēliusa Akadēmijas studenti, kas sākotnēju atpazīstamību ieguva ar populāru Metallica u.c. smagā metāla grupu melodiju apdari. 

Taču pakāpeniski kvartets sāka ierakstīt arī savas oriģinālkompozīcijas, bagātināt skanējumu ar bundzinieku (tai skaitā Deivs Lombardo no Slayer) un dažādu solistu (Tils Lindemans no Rammstein, Ville Valo no HIM, Sandra Nasiča no Guano Apes, Korijs Teilors no Slipknot, Ādams Gontjērs no Three Days Grace u.c.) piesaisti, tādējādi ievērojami paplašinot čella rokmūzikas jēdzienu.

Līdz šim kopumā izdoti deviņi Apocalyptica studijas albumi (2022.gada aprīlī apvienības līderis Eika Topinens medijiem atklāja, ka pamazām topot desmitais), un to kopējā tirāža pārsniedz 4 miljonus. Grupa uzstājusies gan ar saviem jaunības elkiem Metallica (2011.gada decembrī tika uzaicināti uz īpašu trešmetāla grandu 30.gadu jubilejas koncertu), gan sniegusi aptuveni tūkstoš solo un festivālu koncertu. 

Epica stāsts sākās 2002.gadā, kad ģitārists un komponists Marks Jansens pameta iepriekšējo grupu After Forever, lai dibinātu apvienību, kuras muzikālais novirziens tiektos vairāk klasiskās, pat simfoniskās mūzikas virzienā. Pēc vairāku dalībnieku nomaiņas par grupas kodolu kļuvis tik dažādo solistu Simonas Simonsas un Marka tandēms. Apburošā mecosoprāna īpašniece Simonsa un rēcošais ritma ģitārista Jansens tagad ir spilgta un neatņemama Epica vizītkarte. 

Talantīgā Marka Jansena vadībā grupa pakāpeniski paplašinājusi savas žanriskās robežas ārpus vienkāršotajai simfometāla klasifikācijai. Dažādos posmos saklausāmi gotiskā, treša, grūva, melnā u.c. metāla novirzienu elementi, kuri savijas ar Austrumu, ķīniešu un ķeltu muzikālajām ietekmēm.

20 gadu laikā Epica izdevusi astoņus studijas albumus un sniegusi simtiem koncertu.

Progresīvā metāla apvienība Wheel dibināta 2015. gadā Helsinkos. 2019. gadā viņi izdeva debijas albumu Moving Backwards un 2021. gadā albumu Resident Human.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja