Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jauno Jāņu orķestris ieskaņojis Čikāgas piecīšu dziesmas versiju

Mūsdienu tautas mūzikas grupa Jauno Jāņu orķestris (JJO) un mūziķis Juris Kaukulis ieskaņojuši grupas Čikāgas piecīši izpildītās dziesmas Cik ilgi jaunu versiju un Latvijas svētku laikā tai radīta arī jauna video versija.

Dziesma Cik ilgi radīta jau šajā vasarā sadarbībā ar Latvijas Televīziju īpaši ziedojumu akcijai Top Latvijas Likteņdārzs! Stāsti par vectēviem.

"Čikāgas piecīšu mūziku bērnībā lentās klausījās vecāki, un droši vien tā veidoja manu un daudzu tā laika bērnu izpratni par mūziku pasaulē. Kad šajā pavasarī režisors Arvīds Babris piezvanīja, sakot, ka ir viena dziesma, kas ir kā radīta Jauno Jāņu orķestra sastāvam, man nebija ilgi jādomā. Turklāt pēc 90. gados apmeklētā Boba Dilana koncerta atmiņā bija iespiedusies tieši šī melodija. Alberta Legzdiņa atdzejotajos vārdos ir izdevies notvert domu par cilvēka dzīves trauslumu un karu bezjēdzību – to, kā zināms, arī latviešu tautas vēsturē nav trūcis," saka jaunās versijas aranžējuma autors Juris Kaukulis.

Dziesmas Cik ilgi mūzikas autors ir Bobs Dilans. Grupa Čikāgas piecīši tās versiju ieskaņoja platē Mēs puisēni jaun’ būdami 1964. gadā, izmantojot Alberta Legzdiņa atdzejotu tekstu. Jaunās versijas aranžējuma autors ir Juris Kaukulis, ieraksts tapis skaņu ierakstu studijā Lauska Kaspars Bārbala vadībā. Dziesmas ieskaņošanā piedalījušies JJO mūziķi – Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Artis Orubs, Ieva Strode un Valērijs Cīrulis.

Dziesmas video izmantots LTV akcijai Top Latvijas Likteņdārzs filmētā videoklipa materiāls Arvīda Babra režijā. Video montāžas režisore – Laura Rožkalne-Ozola. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja