Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Oranžās brīvdienas koncertā Palladium svinēs dzimšanas dienu un jaunā albuma iznākšanu

Grupa Oranžās brīvdienas (OB) nāks klajā ar jaunu albumu, kā arī atzīmēs pastāvēšanas 24. gadadienu ar līdz šim vērienīgāko pašu rīkoto šovu OB 24 koncertzālē Palladium Rīga. Koncerts notiks jau nākamā gada 23. martā.

Oranžo brīvdienu līderis un dziesmu autors Ints Ķergalvis, pazīstams arī kā Speiss, norāda, ka šis koncerts savā veidā iezīmē šķautni starp to, kāda grupa bijusi līdz šim un nākotnes plāniem. "Kāds posms atkal aizvadīts, jāsāk jauns. 24 man vienmēr bijis sevišķi laimīgs skaitlis. Pēc visa spriežot, nākamais gads būs īpašs. Jau tagad zināmi vairāki ļoti nozīmīgi pavērsieni grupas attīstībā, tai skaitā līdz šim jaudīgākais koncerts. Mēs tam nopietni gatavojamies jau ilgāku laiku un ticam, ka viss izdosies," tā I.Ķergalvis.

Par godu jubilejai klajā nāks OB trešais studijas albums Ārā, turklāt pirmo reizi grupas daiļrade būs baudāma vinila plates formātā. Reizē ar albumu dienas gaismu ieraudzīs arī jauna dziesma - Zirgspēki ar videomākslinieka Jāņa Tetera veidoto mūzikas video.

OB ģitārists un ideju ģenerators Kaspars Čakste skaidro, ka grupai tradicionāli dzimšanas diena ir svarīgākais gada notikums: "Mums patīk svinēt dzīvi. Un tieši dzimšanas diena ir katras dzīves sākums." Arī iepriekšējos gados par godu šim notikumam rīkoti dažādi pasākumi. Daudziem grupas daiļrades cienītājiem jau par tradīciju kļuvis jubilejas autobusa brauciens uz Liepāju un citi. Šoreiz OB mūziķi nolēmuši pacelt latiņu augstāk. "Patiešām ir sajūta, ka īstais laiks izšaut mūsu turbofolka lādiņu vienā kārtīgā koncertā. Gribam šo enerģiju nodot tālāk un redzēt vienkopus visus šos laimīgos, pēc trakām dejām un līdzi dziedāšanas izslāpušos cilvēkus," stāsta OB trompetists Nauris Bruņinieks.

OB sevi uz skatuves pieteikusi 2000. gada martā. Šobrīd grupa muzicē astoņu vīru sastāvā un kļuvusi par neatņemamu Latvijas alternatīvās mūzikas skatuves smagsvaru. Apvienība publiku priecējusi gandrīz visās nozīmīgākajās mūzikas norisēs Latvijā, tāpat arī daudzviet ārpus valsts robežām.

Biļetes ir pieejamas ticketshop.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja