Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Palladium uzstāsies Simple Minds

26. janvārī koncertzālē Palladium uzstāsies viena no veiksmīgākajām Apvienotās Karalistes grupām Simple Minds. Grupa piedāvās visaptverošu ieskatu savā 35 gadus ilgajā daiļradē koncerttūres Greatest Hits Live ietvaros.

Dinamiskas attīstības un ražīgu skaņdarbu izveides rezultātā Simple Minds pieskaitāma pie The Cure, the Psychedelic Furs, Joy Division un New Order mūziķu paaudzes. Simple Minds ir gan skaņu meistari un veidotāji, gan filmu mūzikas radītāji, kā arī daudzkārtēji pasaules mūzikas topu līderi. Viņi iedvesmojuši visdažādākos mūziķus: Manic Street Preachers, Primal Scream, Moby un The Horrors. Viņu mūzikas paraugus izmantojuši Nicky Minaj, David Guetta, Joey Negro un Freddy Bastone. Viņi radījuši atmiņā paliekošu mūziku filmām L'Affaire Farewell, The Informers, Elizabethtown un The Breakfast Club. Viņi pusduci reižu bijuši Lielbritānijas mūzikas topu augšgalā ar studijas albumiem Life In A Day (1979), Sparkle In The Rain (1984), Once Upon A Time (1985) un Street Fighting Years, kā arī Ballad Of The Streets EP (abi 1989), pievienojot iespaidīgajai kolekcijai arī 1987. gada Live In The City Of Light koncerta ierakstu, Glittering Prize 81/92 ierakstu apkopojumu un visbeidzot atgriežoties Lielbritānijas mūzikas Top 10 ar savu jaunāko 2009. gada studijas ierakstu Graffiti Soul.

Nosaukti par godu So simple minded, kas ir Deivida Bovija 1972. gada skaņdarba The Jean Genie teksts, Simple Minds attīstījās no Džima Kerra un Čārlija Burčhila 1977. gada izveidotās pank grupas Johnny & the Self Abusers. Drīz vien grupa tika pārsaukta par Simple Minds un tās kodolam pievienojās basists Dereks Forbs, bundzinieks Brainens Makgī un taustiņinstrumentālists Miks Maknīls. Kopā grupa virzījās tumšāka un noskaņotāka skanējuma meklējumos, smeļoties melodiskas iedvesmas no The Velvet Underground, kā arī The Krautrock of Can, Kraftwerk un Neu!.

Kopš grupas pirmssākumiem Glāzgovā līdz pat mūziķu nesenajiem Eiropas mēroga priekšnesumiem Vemblijas stadionā un Milton Keynes Kausa izcīņā grupas atdeve koncertu laikā joprojām saglabājusies nemainīga.

Simple Minds sastāvā 26. janvārī uz Palladium skatuves kāps Džims Kerrs, Čārlijs Burčhils, Mels Gejnors, Endijs Gilepsijs un Geds Graims. 

Biļetes uz koncertu nopērkamas no 19. septembra www.palladium.lv un visās Biļešu Serviss kasēs. Biļetes cena sākot no 33 Ls. Pirmās 100 stāvvietu biļetes www.positivus.com reģistrētajiem lietotājiem - 26 Ls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja