Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Positivus izlase. Hosē Gonsaless. Trubadūrs ar empātiju sirdī

Salacgrīvā atgriežas izcilais dziesminieks Hosē Gonsaless

Šī būs zviedru dziesminieka Hosē Gonsalesa atgriešanās Salacgrīvā. Viņš jau uzstājās festivālā Positivus folkroka grupas Junip sastāvā. Šoreiz Hosē Gonsaless uz skatuves atradīsies vienatnē ar savu uzticamo instrumentu – akustisko ģitāru, kuru viņš pārvalda izcili.

38 gadus vecais mūziķis piedzima argentīniešu ģimenē Zviedrijas dienvidu pilsētā Gēteborgā. Viņa vecāki 1976. gadā bija spiesti bēgt no Argentīnas pēc tur notikušā apvērsuma, kura rezultātā pie varas nāca militārā hunta. Pēc ierašanās Zviedrijā mūziķa vecāki un vecākā māsa pusgadu pavadīja bēgļu izmitināšanas centrā. "Savas dzīves pirmos septiņus gadus es pavadīju priekšpilsētā, kur dzīvoja daudz latīņamerikāņu, afrikāņu un cilvēku no citām pasaules malām," Hosē stāsta izdevumam The Daily Telegraph. Vecāku un paša pieredze viņā attīstījusi empātiju pret cilvēkiem, kuriem karadarbības vai politiskās pārliecības dēļ nācies pamest dzimteni. Hosē Gonsalesa tviterkontā atrodami daudzi ieraksti, kas saistīti ar pašlaik aktuālo bēgļu tēmu.

Dziesminieka lielā izlaušanās notika 2005. gadā, kad viņa izpildītā zviedru elektropopa dueta The Knife dziesma Heartbeats skanēja patiesi skaistajā Sony Bravia televizora reklāmā. Populārajā mūzikas straumēšanas servisā Spotify Hosē Gonsalesa Heartbeats kaverversija ir atskaņota 175 miljonus reižu, bet The Knife oriģināls – tikai 32 miljonus. Hosē Gonsaless vispār ir lielisks citu izpildītāju dziesmu interprets. Brīnišķīga ir arī viņa versija Joy Division himnai Love Will Tear Us Apart, Massive Attack dziesmai Teardrop un Kailijas Minogas astoņdesmito gadu grāvējam Hand on Your Heart.

Hosē Gonsaless arī pats ir izcils dziesmu radītājs, viņa kontā ir trīs kritiķu atzīti albumi. Savas rāmās dziedāšanas manieres un ģitārspēles dēļ viņš ticis salīdzināts ar angļu dziesminieku Niku Dreiku, kurš dzīves laikā nesaņēma atzinību, bet kļuva populārs daudzus gadus pēc pāragrās nāves. Par laimi, Hosē Gonsalesam ir izdevies izvairīties no Nika Dreika sūrā likteņa.

 

Hosē Gonsaless

uzstāsies svētdien, 16. jūlijā, plkst. 18 uz Lattelecom skatuves

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja