Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pussy Riot piedalīsies Tallinas Mūzikas nedēļā

2014.gada Tallinas Mūzikas nedēļas konferences dalībnieku starpā ir arī Pussy Riot, informēja pasākuma pārstāve Kadri Sundja. Mūzikas nedēļas pasākumos viesosies arī žurnālists Roberts Levins un britu mūziķis Bobs Stenlijs. Konferenci atklās Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

No 27. līdz 30.martam šis nozīmīgais Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona mūzikas notikums pulcēs nozares ietekmīgākos cilvēkus, aktīvistus un žurnālistus, kā arī 227 grupas no 20 valstīm.

TMN konference notiek jau sesto gadu, tā sāksies piektdien, 28.martā, plkst. 10, kad to ar savu runu atklās Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, kas ir kaismīgs mūzikas un kultūras nozīmīgās lomas politiskās brīvības un progresa nodrošināšanā aizstāvis. Pēc tam notiks diskusija par mūziķiem pret totalitārisma varu. Tajā piedalīsies arī Krievijas protesta pankgrupu Pussy Riot. Diskusiju vadīs Artemijs Troickis, viens no ietekmīgākajiem kultūras cilvēkiem Krievijā.

Šī gada konferences galvenais lektors ir Roberts Levins, bijušais Billboard žurnāla atbildīgais redaktors un grāmatas Free Ride, kuru New York Times Book Review nosauca par "grāmatu, kam jāmaina diskusijas par kultūras nākotni", autors.

Tallinas Mūzikas nedēļas ietvaros notiks arī saruna ar Kerli, visu laiku veiksmīgāko Igaunijas popmūziķi. Viņas mūzika ir izmantota Tima Bērtona filmās, skanējusi SXSW un Lollapalooza festivālos. Mūziķe arī piedalījusies Demijas Lovato Apvienotās Karalistes Ziemassvētku Top 1 dziesmas Skyscraper tapšanā.

Olijs Bārnss (Rdio), Džonatans Forsters (Spotify) un Metjū Molinero (Deezer) apspriedīs, kā straumēšana varētu apturēt mūzikas industrijas kritumu.

MOJO Magazine žurnālists Kīrons Tailers intervēs grupas Saint Etienne pārstāvi Bobu Stenliju, kas ir populārs mūziķis un grāmatas Yeah Yeah Yeah: The Story of Modern Pop, kuru žurnāls Sunday Times un ierakstu kompānija Rough Trade atzinusi par 2013. gada labāko mūzikas grāmatu, autors.

TMN konference, kas notiks Nordic Hotel Forum, piedāvās bagātīgu paleti ar diskusijām un semināriem. Tajā tiks apspriestas autortiesības digitālajā ērā, mūzikas straumēšanas nākotne, veidi, kā zīmoli var sadarboties ar mūzikas pasākumiem, un klasiskās mūzikas mākslinieku un komponistu reklamēšanas iespējas. Konference tiks nobeigta ar aizraujošo Check My Demo sesiju, kurā nozares eksperti sniegs savus atklātos komentārus par dažu festivāla dalībnieku ierakstiem.

Pilna konferences programma ar tēmām un lektoriem ir pieejama šeit:

Festivāla biļete maksā 45.99 eiro un ir nopērkama www.bilesuserviss.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja