Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saecl izdod albumu Jaungada taksometrs 2

Elektroniskā albuma formātā izdots albums Jaungada taksometrs 2, kurā iekļauta mūzika no Māra Martinsona romantiskās komēdijas Jaungada taksometrs 2 skaņu celiņa, ko komponējis Saecl. Albumā apkopotas 11 kompozīcijas, kuras komponists radījis speciāli filmai. Albums ir elektroniski pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, informēja filmas pārstāvji.

Albumā Jaungada taksometrs 2 ir dzirdama bagātīga žanru dažādība - no orķestra klasiskās mūzikas līdz industrial houseSaecl pirmo reizi ir rakstījis skaņdarbus filmai, kas ir bijis izaicinājums jaunajam mūziķim, taču režisora Māra Martinsona iedrošinājums un ieteikumi ir palīdzējuši. Mūziķis atklāj: "Albumā dzirdamie skaņdarbi tika sakomponēti speciāli filmai, vērojot filmas vizuālo materiālu, iedziļinoties varoņu stāstu vadlīnijās un runātajos tekstos. Dažās ainās tika izmantoti jau iepriekš sakomponēti skaņdarbi, kas bija iegūlušies manos ideju plauktiņos. Es saņēmu norādes no režisora, un vēl kuplā skaitā.  Dažos gadījumos mūziku rakstīju pēc aktiera roku kustībām (Baibas Sipenieces-Gavares personāža Veltas “diriģēšana” būvlaukumā) vai pēc scenārija teksta. Gandrīz visos gadījumos man bija jāpagarina vai jāsaīsina tēmu garums atkarībā no režisora vīzijas, vai arī kāda takts jāpagarina. Dažreiz viss skaņdarbs bija jāpaātrina, ņemot vērā ainas dinamisko sajūtu, jāpiesātina ar Ziemassvētku dziesmu elementiem.”

Saecl turpina, kāpēc pirmais albums ir komponēts filmai Jaungada taksometrs 2: “Man gribot negribot sanāk veidot mūziku dažādos žanros. Līdz šim man nebija izdevies sakomponēt pietiekami daudz skaņdarbu vienā žanrā, lai sanāktu albums, tāpēc tagad bija ideāls brīdis, lai izveidotos mans pirmais albums, par ko esmu ļoti priecīgs, jo savā nodabā komponēju jau vairākus gadus."

 

Dziesmas Braucam mēs ar lampām video:

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja