Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Terem kvarteta Rīgas koncertā – Eiropas pirmatskaņojums

Slavenā Sanktpēterburgas Terem kvarteta mūziķi 18. decembrī Rīgas Kongresu namā gaidāmajam koncertam sagatavojuši vairākus īpašus pārsteigumus – gan Eiropas pirmatskaņojumu, gan iespēju dzirdēt ansambli muzicējam ar tā oriģinālajiem mūzikas intsrumentiem, kas atjaunoti pēc nelaimes gadījuma šā gada sākumā, informē koncerta organizatori.

Koncertā Pasaules kino šedevri skanēs Terem kvarteta versijas par pasaulē populārām kino mūzikas tēmām. To klāstā būs arī Eiropas pirmatskaņojums – jauna un vēl nedzirdēta versija mūzikai no kinofilmas Septiņpadmit pavasara mirkļi skaņdarbā Štirlica bēgšana un Keta. Līdz šim šī jaunā versija skanējusi vien pēdējos kvarteta koncertos Krievijā, bet Eiropā tiks atskaņota pirmo reizi.

Tāpat kolektīvam koncerts Rīgā būs nozīmīgs, jo būs viens no pirmajiem, kurā kvartets izmantos savus oriģinālos mūzikas instrumentus. Šā gada februārī Terem kvarteta mūzikas instrumenti ievērojami cieta karstā ūdens plūdos. Vairāk nekā trīsdesmit gadus izmantotie mūzikas instrumenti, kuru  pielietojums kļuvis par neatņemamu daļu Terem skanējuma, tagad ir atjaunoti un skanēs Rīgas koncertā.

Koncerta Pasaules kino šedevri repertuāra pamatā būs gan tēmas no pasaules kino klasikas: Andreja Tarkovska filmas Solaris un  Frederiko Fellīni Amarcord, gan padomju kino pazīstamākās melodijas - Nenotveramie atriebēji un Septiņpadsmit pavasara mirkļi, kā arī mūsdienu filmu hiti, piemēram, tēmas no filmām Neiespējamā misija, Amēlija un citām. Gaidāmi arī dažādi pārsteigumi.

Terem kvartets trīsdesmit gadu darbības laikā guvis ievērojamu starptautisku popularitāti, savā daiļradē apvienojot populāru mūzikas tēmu atskaņošanu, izmantojot tautas mūzikas instrumentus, oriģinālus aranžējumus un atraktīvu skatuvisko izpildījumu. Gadu gaitā kolektīvs kļuvis par vienu no Krievijas kultūras vizītkartēm pasaulē.

Terem sastāvā muzicē četri pieredzējuši instrumentālisti: Andrejs Konstantinovs (mazā domra), Aleksejs Barščevs (alta domra), Andrejs Smirnovs (bajāns) un Mihails Dzjudze (basa balalaika).

Biļetes uz 18. decembra Terem kvarteta koncertu Pasaules kino šedevri iespējams iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības vietās un internetā: http://ej.uz/terembiletes.

Tikai līdz 15. novembrim biļetes var iegādāties par īpaši izdevīgām cenām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja