Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aminata izdod minialbumu Maiga vara

Popdziedātāja Aminata 14. novembrī laidusi klajā minialbumu latviešu valodā Maiga vara, kas ar īpašu priekšnesumu tiks prezentēts 16. novembrī Operas skvērā gaismas festivālā Staro Rīga, informēja dziedātājas pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Minialbumā Maiga vara iekļautas pavisam sešas dziesmas - kā singli jau izdotie skaņdarbi Maiga vara, Dzīvot citādāk un Pamet mani, kā arī tituldziesmas akustiskā versija un divas vēl pavisam nedzirdētas kompozīcijas - Paliks pāri un Šaubas.

"Jāsaka godīgi, ka tagad, atrādot šīs dziesmas plašākai publikai, jūtos kā atkailināta, jo parādos cilvēkiem aci pret aci, bez jebkāda aizsargvairoga," atzīst Aminata. "Tas ir pat nedaudz biedējoši, jo tiešām dalos ar savu iekšējo pasauli."

"Dziesmai Šaubas esmu sarakstījusi gan mūziku, gan tekstu, kā rezultātā šī ir mana pirmā pilnībā patstāvīgi radītā dziesma latviski," turpina Aminata. "Noķēru radošo vilni, un teksts kopā ar melodiju pierakstījās paši. Šaubas ataino manu visbiežāko emocionālo stāvokli - šaubas! Tās nepārtraukti dzīvo manā galvā. Mēģinu ar tām cīnīties līdz pienāk brīdis, kad gribas tās pasūtīt pēc iespējas tālāk, uz Indijas okeānu..."

Aranžējumu dziesmai Šaubas veidojis DJ Rudd. Savukārt otra publikai vēl svešā dziesma Paliks pāri tapusi kopā ar Kasparu Ansonu. "Tā ir dziesma par attiecību krīzi, kad abi nemāk izteikt, kas tieši nepatīk, jo tas var būt pārāk aizvainojoši," stāsta dziedātāja. "Abi spēlē spēli, kurā katrs nākamais solis var būt attiecībām letāls." 

"Savukārt par Maigas varas akustisko versiju esmu saņēmusi daudzus komentārus, ka tieši šai versijai vajadzētu būt noklausāmai arī Spotify un iTunes," rezumē Aminata. "Tāpēc nolēmu iepriecināt savus uzticīgos klausītājus un iekļaut minialbumā arī šo versiju!" 

Minialbums Maiga vara no 14. novembra noklausāms lielākajos mūzikas straumēšanas servisos, bet tā publiskā prezentācija notiks 16. novembrī pulksten 21 tāda paša nosaukuma gaismas objektā, kas oficiāli iekļauts gaismas festivāla Staro Rīga instalāciju pamatprogrammā, tapis kopā ar mākslinieku Jāni Pētersonu un atradīsies Operas skvērā. Minialbuma prezentācijas koncertā piedalīsies arī postfolkloras grupa Tautumeitas.

Tikmēr aula.lv turpinās biļešu tirdzniecība uz Aminatas solokoncertu Maiga vara, kas notiks nākamā gada 18. aprīlī kultūras un izklaides centrā Hanzas perons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja