Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar koncertizrādi svinēs Operetes teātra desmitgadi

VEF Kultūras pilī 26.aprīlī plkst. 19.00 Operetes teātris svinēs savu 10 gadu jubileju ar muzikāli krāšņu koncertizrādi Svinam opereti!, kurā piedalīsies dziedātāji, dejotāji un orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, informēja Operetes teātra pārstāvji.

Latvijas nevalstiskais Operetes teātris izsludina savu desmitgades jubilejas sarīkojumu, aicinot teātra draugus un cienītājus atzīmēt šo nozīmīgo teātra attīstības posmu.

Operete – tā ir viena no muzikālā teātra skatuves mākslas formām, kas apvieno mūziku, dziedāšanu, deju, aktiermeistarību un aizraujošu, pozitīvu, dzīvi apliecinošu stāstu, lai radītu krāšņuma, viegluma un elegances piepildītu mirkli. Ikkatrā operetes izrādē mākslinieciskās ieceres radošums un daudzveidīgu, asprātīgu detaļu spēks saplūst vienā dzīvespriecīgā, harmoniskā daudzbalsu “simfonijā”.

Šajā koncertizrādē teātra mākslinieki un viss lielais radošais kolektīvs apvienosies, lai radītu neaizmirstamu koncertizrādi, kas vedīs skatītājus aizraujošā ceļojumā cauri laikam un mūzikai, kas aizkustinājusi skatītāju sirdis, izraisījusi emocijas, radot vairāk smieklu nekā asaru. No klasiskās operetes, nedaudz arī operas, mūziklu numuriem līdz mūsdienu latviešu mūzikas šedevriem – baudāma un daudzveidīga mūzikas izvēle, atbilstoši muzikālā teātra daudzveidīgajam repertuāram.

Svinēsim jautri dzirksteļojoši, Operetes teātrim tipiski dzīvespriecīgā, laba humora noskaņā ar spilgtākajām repertuāra pērlēm un notikumiem un operešu fragmentiem: Klīvija, Jautrā Atraitne, Balle Savojā, Silva.Čardaša Karaliene un operu Cilvēka balss. Telefons, opereti-filmu Trīs zvaigznes. Zigfrīds, mūzikliem ģimenei Paukojam un šmaukojam, Karlsons un daudziem citiem mūsu iestudējumiem pieaugušajiem un bērniem.

"Šis ir īpašs brīdis ne tikai mums, teātra trupai, bet arī mūsu uzticamajiem skatītājiem, tiem daudziem tūkstošiem, kuri ar savu parakstu savulaik apliecinājuši – operetes teātrim Latvijā jābūt!, tiem, kuri gaida brīdi, kad Operetes teātris viņus varēs uzņemt savās mājās, tiem, kuri mūs tik bieži ir lutinājuši ar stāvovācijām visā Latvijā, un arī tiem mūsu eņģeļiem, kuri tic mūsu nākotnei un kā draugi un domubiedri ir bijuši mums blakus un nesavtīgi atbalstījuši visu šo laiku, lai mēs varētu radīt un priecēt. Šajos desmit gados ir bijis daudz skaista, ko gribam šajā vakarā atcerēties, protams, - arī jautri un pat komiski atgadījumi, kad esam smējušies kā kutināti, sapņojuši, fantazējuši, situācijas, kuras skatītājam parasti ir apslēptas, bet šoreiz arī tādās ielūkosimies," stāsta Operetes teātra mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Koncertā būs ne tikai skaista mūzika un humors, noskaņu papildinās visi operetei raksturīgie komponenti: krāšņi kostīmi, kurus aizvien gaumīgi savirknēs kostīmu māksliniece Vita Radziņa, notiekošo no liriskiem līdz pat enerģiskiem deju numuriem, precīzi papildinās deja, par kuru rūpēsies horeogrāfe Ieva Kemlere. Skatuves iekārtojumu un multimediju vidi radīs multimāksliniece Ineta Sipunova, Operetes teātra orķestra vissmalkākās krāsas uzburs maestro Atvars Lakstīgala. Režisors Kārlis Rūtentāls, mākslinieciskā direktore Agija Ozoliņa-Kozlovska. Kopīgi veidosim svētku vakara realitāti, kurā skatītāji varēs izklaidēties un ielūkoties teātra dzīves krāsainajā ikdienā, vēsturē un stāstā par Operetes teātra attīstību un panākumiem.

Dziedās, dejos un daudz interesanta no parasti skatītājam apslēptās aizkulišu dzīves vēstīs Operetes teātra  solisti: Sonora Vaice, Anta Jankovska (Itālija), Marlēna Keine, Jolanta Strikaite, Valērija Rozenberga, Anastasija Dolgoņenko, Kārlis Rūtentāls, Dainis Skutelis, Andris Lapiņš, Guntars Ruņģis, Nauris Indzeris un daudzi citi, kā arī kora mākslinieki, dejotāji, mūziķi, orķestris maestro Atvara Lakstīgalas vadībā.

Biļetes Biļešu paradīzē www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja