Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atzīmējot piecu gadu jubileju, Lielais dzintars aicina uz vēsturisku pirmskoncerta lasījumu

Papildinot Liepājas koncertzāles Lielais dzintars 5 gadu jubilejas svinību programmu, piektdien, 30. oktobrī, plkst. 18 un sestdien, 31. oktobrī plkst. 16 jeb stundu pirms katra koncerta, apmeklētāji aicināti apmeklēt pirmskoncerta lasījumu Liepājas kultūras akvarelis. Ceļš mūzikā līdz Lielajam dzintaram, informēja koncertzāles pārtāvji.

Koncertzāles 5 gadu jubilejas vakarā pētījumā par Liepājas mūzikas un radošās dzīves vēsturi un Liepājas Simfoniskā orķestra lomu tajā dalīsies Liepājas Universitātes pētnieces — profesore Ilze Valce un mākslas zinātņu doktore Vēsma Lēvalde. 

Profesionālās mūzikas dzīvei Liepājā ir senas saknes, un 1881. gads tiek uzskatīts par Liepājas Simfoniskā orķestra dibināšanas laiku tāpēc, ka pirmo reizi presē parādās atsauksmes par jaundibinātās filharmonijas orķestra koncertiem. Orķestra vēsture Liepājā ir savdabīga, jo tā vienmēr bijusi cieši saistīta ar citām daiļajām mākslām, īpaši ar teātri, kas ilgus gadus apvienoja mūziķus, dziedātājus, dejotājus un drāmas aktierus. Mākslu saplūsme Liepājā ir gluži dabiska gan senatnē, gan mūsdienās, jo arī mecenāti, kultūras dzīves organizatori un uzticīgākie sarīkojumu apmeklētāji bijuši ar dotībām un izpratni mūzikā, lai gan lielākoties strādāja lietišķās profesijās.

Kultūrtiecība liepājniekiem ir gēnos ierakstīta, un arī šodien aizvadīto gadsimtu spozmi likumsakarīgi turpina darbīgā un daudzveidīgā kultūras dzīve Liepājas dārgakmenī — koncertzālē Lielais dzintars.

Ieeja pasākumā ir bez maksas, no 20. oktobra iepriekš saņemot ieejas karti koncertzāles informācijas centrā. Vietu rezervācijai jāsazinās ar klientu apkalpošanas daļu, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Informācijas centra darba laiks: O.-Pk. 12.00-17.00, S.-Sv. 10.00-15.00 (pirmdienās - slēgts).

Pasākums notiks Kamerzālē. Ievērojot distanci, tiks nodrošinātas 86 personalizētas sēdvietas. Pasākuma laikā sejas aizsargmaska nav nepieciešama, organizatori aicina tās izmantot, atrodoties koncertzāles publiskajā zonā. 

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars svinīgie 5 gadu jubilejas koncerti notiks piektdien, 30. oktobrī, pulksten 19 un sestdien, 31. oktobrī, plkst. 17 Lielajā zālē. Biļetes uz koncertiem nopērkamas www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja