Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baha kamermūzikas festivāla atklāšanas koncertā skanēs 17. gadsimta spāņu mūzika

Šoruden 12. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivālu ar koncertu trešdien, 14. novembrī plkst. 19 Mazajā Ģildē atklās spāņu duets viola da gamba Žordi Savalla partneri Havjers Diazs Latorre un Pedro Estevans ar baroka ģitāras un sitamo instrumentu sniegumu, atskaņojot septiņpadsmitā gadsimta spāņu mūziku.

Perdo Estevans sitamo instrumentu spēli mācījies Madrides Konservatorijā, bet zināšanas papildinājis, apgūstot moderno perkusiju Francijā pie Silvio Gualdas un āfrikāņu sitamo instrumentu spēli pie senegāliešu skolotāja Doudou Ndiaye Rose, kā arī rāmja bungu pie Glena Veleza. Mākslinieks kā solists uzstājies ar Spānijas Nacionālo kamerorķestri un Karalienes Sofijas orķestri un piedalījies mūzikas festivālos  Milano Poesia, Brisbeinas Mūzikas festivāls, Nafarroako-Jaiadiak un daudzās laikmetīgās mūzikas programmās, kurās veselas sesijas veltītas tikai sitamo instrumentu spēlei.Agrīno stīgu instrumentu mūziķis Havjers Diazs Latorre ir pasaules slavens baroka ģitāras virtuozs. Studējis Barselonā, pilnveidojis meistarību Oskara Giglijas Bāzeles Mūzikas augstskolā. Interese par agrīno mūziku rosināja mākslinieku studēt lautas spēli pie Hopkinsona Smita Schola Cantorum Basiliensis. Kopš 1995. gada mūziķis aizrautīgi iedziļinās baroka operas pasaulē un ir uzstājies uz tādās pasaules slavenām skatuvēm kā Ņujorkas Kārnegijas zāle, Koventa Dārzā Londonā, Teatro Real Madridē, Teatro Colon Bueonsairesā, Berlīnes koncertzālēs un citur.Programmā: komponistu Gaspars Sanzs (1640-1710), Santiago de Murcia (1673-1739), Francisco Guerau (1659-1722) darbi. Sīkāka informācija www.music.lv/bachfestivalBiļetes pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.Baha kamermūzikas koncertu grafiks:14.novembris plkst. 19 Mazā Ģilde, Havjers Diazs Latorre un Pedro Estevans (Spānija);21.novembris plkst. 19  Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Jevgēņijs Sviridovs (Krievija);30.novembris plkst. 19 Lielā Ģilde, Anima Eterna Brugge (Beļģija);5.decembris plkst. 19 Lielā Ģilde, L'Arpeggiata (Francija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja