Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baha kamermūzikas festivālā Rīgā uzstāsies mākslinieki no Somijas, Lietuvas, Polijas, Austrijas un Francijas

Starptautiskajā kamermūzikas festivālā, kas Rīgā norisināsies no 13.novembra līdz 4.decembrim, uzstāsies mākslinieki no Somijas, Lietuvas, Polijas, Austrijas un Francijas, aģentūru LETA informēja festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Agnese Lapsiņa.

Festivāla atklāšanas koncertā Mazajā ģildē piedalīsies Eiropas Savienības Baroka orķestris (EUOB), kura mājvieta ir Antverpene. Orķestris darbojas arī kā baroka izpildītājmākslas ekselences centrs. Viesdiriģentes un baroka vijolnieces Amandīnes Beijēres (Francija) vadībā orķestris klausītājiem piedāvās koncertprogrammu "franču gaumē" ar franču baroka komponistu opusiem.

Atzīmējot Lietuvas valsts 100.gadu jubileju, 25.novembra koncertā Mazajā ģildē Baha festivāls iepazīstinās klausītājus ar starptautisku mākslinieciskās sadarbības projektu, kurā piedalīsies kolektīvi Canto Fiorito (Lietuva) un Musica Antiqua Salzburg (Austrija) brazīliešu dirģenta Rodrigo Kalveiras vadībā. Koncertā tiks atskaņoti skaņdarbi no Hanzas savienības vēsturiskā reģiona komponistu daiļrades - baroka mūzika no Anglijas, Beļģijas, Nīderlandes, Vācijas, Zviedrijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas.

Arī šogad Baha festivāls dos iespēju jaunajiem mūziķiem - 30.novembrī koncertā, kas notiks Mākslas muzejā Rīgas birža, uzstāsies Anna Katrīna Paukšēna (čells), Serafina Jafē (Serafina Jaffé, arfa), Antons Gračkovs (akordeons).

Sveicot Polijas valsti tās 100 gadu jubilejā, 2.decembrī Rīgas biržā būs iespēja dzirdēt divus jaunus un poļu izpildītājus - flautisti Aņu Karpoviču un pianistu Mareku Brahu, kurš Rīgā ieradīsies ar savu instrumentu - āmuriņu klavierēm. Programmā iekļauta klasicisma un romantisma laika mūzika, kuru pārstāvēs Frederika Šopēna, kā arī Kārļa Filipa Emanuela Baha un Franča Šūberta skaņdarbi.

Baha festivāla noslēguma koncerts, kas izskanēs 4.decembrī Mazajā ģildē, tematiski atgriezīsies pie franču baroka mūzikas, ko izpildīs Somijas baroka orķestris (FiBO) un soprāns Mirjama Arbūza (Francija). FiBO ir viens no ietekmīgākajiem baroka mūzikas interpretiem Ziemeļvalstīs, savukārt, Arbūza ir jauna un daudzpusīga māksliniece, kas ir pieprasīta uz starptautiskajām skatuvēm savas siltās, vijīgās un liriski bagātās balss dēļ, pauda Lapsiņa.

Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, tūrisma attīstības birojs Live Riga, viesnīca Avalon Hotel, Lietuvas Kultūras padome un Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja