Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bendžamina Britena simtgadei veltīts koncerts

Rīgas Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā 20. decembrī plkst. 20 notiks Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes jauniešu kora Decoro ziemassvētku koncerts BB100, kas veltīts komponista Bendžamina Britena simt gadu jubilejai. Kora skanējumu un koncerta programmu papildinās ērģelnieks Aigars Reinis un arfiste Jekaterina Suvorova.

Bendžamins Britens ir viens no ievērojamākajiem 20.gs. komponistiem, kura talants spilgti izpaudies ne vien viņa instrumentālajos, bet arī skatuves darbos. B. Britens Anglijā ir nākamais aiz angļu komponista Edvarda Elgara, kas guvis pasaules slavu un atzinību. Vienpadsmit gadu vecumā jaunais talants sāk mācības pie Frank Bridge. Vēlāk turpinot studijas Royal College of Music. Viņa plāni studēt pie Albana Berga Vīnē tika noraidīti jau pirmsākumos, jo uzskatīja, ka Bergs uz jauno talantu atstātu nelabvēlīgu ietekmi. Komponista daiļradē ir daudz gan izvērstu, gan mazāk izvērstu kora opusu, kas ir ļoti spilgti dažādas stilistikas paraugi un noteikti vērtējami kā savdabīgi un neatkārtojami koncertskaņdarbi.

"Bendžamins Britens (Benjamin Britten 1913-1976) 2013. gadā svinēs simts gadu jubileju, un jau šajos Ziemassvētkos vēlējāmies šo notikumu ieskandināt ar spilgtiem opusiem. Kopā ar arfisti Jekaterinu Suvorovu koris atskaņos ciklu A Ceremony of Carols (Saulgriežu dziesmas), a cappella korim izskanēs komponistam īpaši nozīmīgā A Hymn to the Virgin (Himna Jaunavai) un, piedaloties ērģelniekam Aigaram Reinim, būs iespēja dzirdēt kantāti Rejoice in the Lamb (Par Jēru līksmojiet). Britena mūzikas estētiku raksturo ļoti individuāls un tehniski virtuozs rakstības stils, kas ir liels izaicinājums korim," atklāj kora diriģenti Pēteris un Kristiāna Vaickovski.

Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes jauktais koris DeCoro dibināts 2007. gadā, un tā diriģenti ir Pēteris un Kristiāna Vaickovski. Korī dzied gan Latvijas Universitātes, gan citu augstskolu studenti vecumā no 18 līdz 30 gadiem. DeCoro piedalījies vairākos starptautiskos koru festivālos Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Itālijā un Zviedrijā. Oktobra beigās DeCoro atgriezās no starptautiskā koru a cappella dziedāšanas konkursa Varšavā, kur ieguva 2.vietu jaukto koru kategorijā.

Koncertu atbalsta Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Universitātes biedrība Juventus. Ieeja koncertā - par ziedojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja