Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bukmeikeri Latvijai uzvaru Jaunajā vilnī neprognozē; visdrīzāk triumfēšot Krievija

Arī šogad konkursā Jaunais vilnis visdrīzāk uzvarēs Krievija, bet Latvijai ir gaužām zemas izredzes, prognozē kompānijas Betsafe.com bukmeikeri.

Saskaņā ar bukmeikeru prognozēm Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks konkursā varētu ierindoties aiz labāko piecinieka. Savukārt galvenā cīņa par uzvaru konkursā notiks starp Krievijas grupu Frukti un dziedātāju Jūliju Tereščenko.

Grupas Frukti un Jūlijas Tereščenko izredzes uz galveno balvu ir novērtētas ar aptuveni 30% varbūtību. Salīdzinoši augstu novērtētas arī Kazahstānas izpildītāja Adam izredzes triumfēt uz Dzintaru koncertzāles skatuves - ar 14% varbūtību. Vairāku izpildītāju, tostarp Upelnieka, izredzes iegūt pirmo vietu novērtētas ar 8% varbūtību.

"Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks šobrīd neierindojas starp galvenajiem pretendentiem uz uzvaru, taču potenciāli varētu cīnīties par vietu labāko sešiniekā. Pēterim jau ir pieredze konkursā Jaunais vilnis, piedaloties 2010. gadā kopā ar grupu PeR un iegūstot 11. vietu. Šī pieredze varētu sniegt papildu pārliecību uz skatuves. Par viņa lielākajiem plusiem var uzskatīt vokālās prasmes, atvērtību un vienkāršību, kas bieži vien ir atslēga uz augstu žūrijas vērtējumu," stāsta bukmeikers Roberts Egle.

Egle gan atzīst, ka prognozēt konkursa Jaunais vilnis uzvarētāju ir grūti, jo tajā piedalās jauni izpildītāji, kuri vēl nav ieguvuši plašu atpazīstamību.

Vairākkārt konkursā uzvaras laurus plūkuši Krievijas izpildītāji, arī pērn, kad uzvarēja dziedātāja Niloo. Latviju 2012. gadā konkursā pārstāvēja grupa Framest, kas ieguva augsto ceturto vietu. Vislabāk no Latvijas pārstāvjiem konkursā ir veicies grupai Cosmos un dziedātājam Intaram Busulim, kuri triumfēja 2004. un 2005. gadā.

Jau ziņots, ka šodien Jūrmalā sākas starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2013, kas ar dažādiem pasākumiem ilgs līdz 28. jūlijam.

Konkursa finālā piedalīsies 16 dalībnieki no 12 pasaules valstīm - Latvijas, Krievijas, Armēnijas, Vjetnamas, Vācijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Gruzijas, Indonēzijas un Kubas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja