Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dainis Kalns: Opera Siguldā būs noteikti

"Iepriekš manis dievinātais tenors A.Antoņenko emociju uzplūdā cenšas dezinformēt sabiedrību, ka Otello izrāde Siguldā ir apdraudēta. Varu tikai apgalvot, ka viss notiek, vienīgi jautājums vai Otello dziedās Antoņenko, vai arī nepildīs savas līguma saistības ar visām no tā izrietošajām juridiskajām sekām," atklātā vēstulē portālam Diena.lv pavēstīja Dainis Kalns, kurš izveidojis un jau 21 gadu organizē ikvasaras starptautiskos Opermūzikas svētkus Siguldā.

Kā jau iepriekš ziņots, pasaulē pieprasītais Latvijas tenors kā iemeslu nedziedāšanai min, ka var dziedāt tikai diriģenta Aleksandra Viļumaņa vadībā, taču, kā uzsvēra D.Kalns, viņu savstarpējā līgumā šāda noruna nav ietverta. "Operas Otello uzveduma projekts tika uzsākts pēc Antoņenko man personīgi izteiktā lūguma ar nelielu vēlējuma piebildi, ka izrādi varētu diriģēt Viļumanis, tādēļ arī sākās sadarbība ar Viļumaņa kungu. Operas diriģentam jābūt ne tikai izcilam mūziķim, bet arī trupas dvēselei, iedvesmotājam un saliedētājam. Viļumanis tomēr palika uzticīgs savam raksturam  - jo vairāk intrigu, jo viņam labāk un uzsāka negodīgu aizmugurisku spēli pret mani un uzveduma solistiem, sakūdot un sarīdot vienu mākslinieku gan pret mani, gan pret savu nākošo skatuves partneri," raksta D.Kalns. Pēc viņa teiktā, netrūcis arī nicinošu epitetu, saliedētas trupas vietā izveidojies īsts kaujas lauks. "Brīdināju Viļumaņa kungu pārtraukt viņa izvērsto pretdarbību. Maestro šos manus aizrādījumus neņēma par pilnu, bet turpināja, izvirzot arī apzināti nerealizējamas prasības operas iestudēšanai." Kā jau vēstīts, līgums ar Viļumaņa kungu vēl nebija noslēgts, jo diriģents pats esot atteicies to darīt. "Šādā situācijā piedāvāju operas diriģenta pienākumu izpildi mūziķu iecienītam diriģentam, kas manus operas iestudēšanas nosacījumus uzņēma ar sapratni. Ar viņu arī tika noslēgts līgums," informēja D.Kalns. 

"Diemžēl daži mūsu dziedātāji, kuri kādu reizi dziedājuši Ņujorkas Metropolitena operā, uzskata, ka mēs šeit Latvijā esam zemākas šķiras opermūzikas pasākumu organizētāji un ļauj varu savām kaprīzēm. Tā, pakļaujoties Antoņenko kaprīzei, es atteicos no sarunātās Dezdemonas lomas izpildītājas, itāļu prīmas Barbaras Fritolī, par ko esmu saņēmis daudzu opermīļu nosodījumu un nepārprotami sabojājis savu reputāciju," raksta D.Kalns, paužot nožēlu, "ka tik izcils dziedātājs kā A.Antoņenko ļāva A.Viļumanim ar sevi manipulēt  un nonāca pat tik tālu, ka iesaistījās sevis un opersvētku kompromitēšanā. Vēlreiz vēlos apstiprināt, ka Antoņenko izplatītā informācija ir klaji dezinformējoša. Šobrīd atrast citu Otello lomas izpildītāju man nav problēmu," vēstī Opermūzikas svētku rīkotājs, piebilstot, ka tikko saņēmis "jautājošu zvanu no Vīnes, kāpēc Otello lomai izvēlēts A.Antoņenko, kurš jau trīs mēnešus nekur nedzied un uz jautājumu par nākošo uzstāšanos atbild ar klusēšanu… Tādejādi varbūt īstenais iemesls kāpēc A.Antoņenko šajā situācijā grib izvairīties no šīs lomas izpildes šobrīd varbūt ir pavisam cits…," pieļāva D.Kalns. Opermūzikas mīļotājiem viņš varot paziņot, ka šajā absurdajā situācijā radošajai grupai ir radusies ierosme par iespējami vēl pievilcīgāku operas variantu, par ko sabiedrība tiks informēta visdrīzākajā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja