Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Dikļu pilī atvēzējas mūzikas festivālam

Gleznainajā un rūpīgi iekoptajā Dikļu pils parkā šovasar pienācis laiks pirmajam Dikļu pils mūzikas festivālam. Tas, kas notiks 28. jūnijā, nav pa jokam, lai gan rīkotāji to dēvē par minifestivālu. Tajā piedalīsies Rīgas Improvizācijas teātris, Sus Dungo, El Mars, The Sound Poets. Shipsi jeb Jānis Šipkēvics iepazīstinās ar jaunu mūzikas projektu, kas vienu no pirmajiem koncertiem šovasar piedzīvos tieši Dikļu pils festivālā.

"Tas būs mūzikas eksperiments, lai paplašinātu savus muzikālos apvāršņus. Tās ir domas un idejas, kas sniedzas pāri tam, ko mēs ikdienā darām savā mūzikas pamatmītnē - grupā Instrumenti. Tie ir tādi mani maziņie eksperimenti - gan manis radīta, gan improvizēta mūzika, gan tāda, kas radīta kopā ar citiem mūziķiem," stāsta Shipsi un teic, ka uz Dikļiem dosies kopā ar Matīsu Čudaru (ģitāras), Elizabeti Lāci (arfa), Rūdolfu Macatu (taustiņi), šajā reizē arī ar Kasparu Kurdeko (bungas) un beļģu kontrabasistu Lenartu Heindelsu.

"Gandrīz visi viņi ir no džeza pasaules, arī Lenarts spēlē sastāvā kopā ar Matīsu. Pirmo reizi kopā uzstājāmies jūnija sākumā Piena festivālā kultūras pilī Ziemeļblāzma. Priekšnesums bija veiksmīgs un mums pašiem sagādāja lielu prieku," atzīst J. Šipkēvics.

Pēc nesenās ierakstu sesijas Berlīnē (top jauns albums) Instrumentos ir pauzīte, un Shipsi tikmēr ar prieku izmēģina kaut ko jaunu. Ar savu skaņu pasauli viņš klausītājus ieved savādā realitātē, kur dzirdamas gan arfas skaņas, gan trokšņi, gan arī balss un drone ģitāras vibrācijas.

Mazliet par pārējiem Dikļu pils mūzikas festivāla dalībniekiem. Sus Dungo ir latviešu neatkarīgās mūzikas pērle. Septiņas jaunas dāmas, sauktas par "indie popa fejām" un "dūdiņroka pārstāvēm", ar savām dzidrajām balsīm, intīmi silto priekšnesuma noskaņu un plašo instrumentu klāstu, ieskaitot akordeonu, arfu un flautu, atstāj neaizmirstamu iespaidu. Sus Dungo ir svaiga elpa mūzikā, jaunības, patiesas brīvības un improvizācijas pildīta. Ne velti jau ansambļa pirmais studijas ieraksts Rasā pēdas apbalvots ar Latvijas ierakstu balvu kategorijā Gada debija 2012.

Komponists, izpildītājmūziķis un producents El Mars, kurš atsaucas arī uz pases vārdu Raimonds Gusarevs, plašāku uzmanību iemantojis ar līdzdalību Imanta Ziedoņa fonda Viegli albumos, bet pats savu pēdējo albumu Mind Heroes izdevis 2012. gadā. Kopš divi draugi - melodiķis Jānis un elektriskās ģitāras virtuozs Normunds - 2011. gada vasarā nolēma izveidot savu grupu, ar viņiem, šķiet, vairs pat nav jāiepazīstina.

Festivāls durvis vērs plkst. 13. Biļetes - 20 eiro (uz vietas vai Biļešu paradīzē), bērniem līdz 12 gadiem ieeja brīva.

Shipsi - I Carry Your Heart by E.E. Cummings from Shipsi on Vimeo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja