Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Drēzdenes Mūzikas festivāls pārvēršas par 24 stundu koncertmaratonu tiešsaistē

Koronavīrusa pandēmijas apstākļos koncertdzīve ir pārcēlusies uz mūziķu virtuvēm, viesistabām un balkoniem. Ar iedvesmojošu iniciatīvu ir nācis klajā Ņujorkā dzīvojošais ievērojamais vācu čellists Jans Foglers: viņš sācis ciklu Mūzika nekad neguļ/Music Never Sleeps (protams, ar atbilstošu tēmturi), kurā uzstājas pats un iesaista projektā draugus

Lielu rezonansi pasaulē izraisīja Jana Foglera rīkotais, 27. martā notikušais 24 stundu koncertmaratons tiešsaistē Music Never Sleeps NYC, kurā piedalījās dažādu žanru un paaudžu Ņujorkas mūziķi. Kritiķi to novērtēja kā vienu no mākslinieciski augstvērtīgākajiem un iespaidīgākajiem krīzes perioda piedāvājumiem. 

Kopš 2008. gada oktobra Jans Foglers ir Drēzdenes Mūzikas festivāla intendants. 43. ikgadējam festivālam bija jānotiek no 12. maija līdz 12. jūnijam, taču tas tika atcelts. Pašreizējā situācijā Jans Foglers ir nolēmis to pārvērst par 24 stundu festivālu tiešsaistē Music Never Sleeps DMF – straumēšana sāksies sestdien, 16. maijā, plkst. 19 pēc Latvijas laika.

Koncertā, kuru Jans Foglers vadīs kopā ar izcilo kabarē un džeza dziedātāju Ūti Lemperi, piedalīsies vairāk nekā piecdesmit spilgtu klasiskās mūzikas, džeza un pasaules mūzikas pārstāvju. To vidū būs dziedātāji Ēriks Kleptons, Rūfuss Veinraits, Džeimijs Kalams, Pape Diufs, Aoife O’Donovana un Čaina Mozesa, trombonists Nils Landgrens, soprāni Simone Kermesa, Barbara Hanigena un Robina Johansena, tenori Īans Bostridžs, Jūliāns Pregardjēns un Hosē Kura, kontrtenori Valers Sabaduss un Šavjē Sabata, basbaritons Brīns Tervels, čellisti Miša Maiskis un Gotjē Kapisons, mandolīnists Avi Avitals, sitaminstrumentālists Martins Grūbingers, vijolnieki Patrīcija Kopačinska, Džošua Bells, Reno Kapisons, Eldbjerga Hemsinga, Džeimss Eness, Gils Šahams un Marks Steinbergs, pianisti Larss Fogts, Martins Štatfelds, Pjērs Lorāns Emārs, Emanuels Akss, Boriss Giltburgs, Frančesko Tristāno un Frančesko Pjemontēzi, trompetists Tomass Ganšs, orķestris The Knights, ansamblis The King's Singers, diriģenti Fabio Luizi un Omers Meirs Velbers, komponists un diriģents Taņs Duņs. Viņi muzicēs savās viesistabās vai mēģinājumu telpās. 

Programmu papildinās iepriekšējos gados Drēzdenes festivālā tapušie Drēzdenes festivāla orķestra un maestro Aivora Boltona, kā arī Sanktpēterburgas Marijas teātra un maestro Valerija Gergijeva koncertu ieraksti. 

24 stundu virtuālais festivāls būs skatāms Drēzdenes festivāla mājaslapā, YouTube un Facebook kanālā, kā arī Music Never Sleeps NYC platformā.

Informācija: musikfestspiele.commusicneversleepsnyc.com 

Mākslinieku uzstāšanās secība ir atrodama šeit.

#musicneversleepsDMF

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja