Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Durbē trīspadsmito reizi notiks festivāls Zemlika

18. un 19. oktobrī Durbē trīspadsmito reizi norisināsies mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls Zemlika, informēja festivāla rīkotāji

Bez izmēra, ambīcijām, vēriena, pilnīgas nepieciešamības, neizšķirot nekādus likteņus un neuzlabojot dzīves kvalitāti, festivālā Zemlika jau ierasti būs iespēja piedzīvot notikumus mūzikā, teātrī, vizuālajā mākslā un kino. Būs arī par tradīciju kļuvušais zemnieku, amatnieku, kā arī godprātīgu un videi draudzīgu pārstrādātāju ražojumu tirgus. Būs pa iepriekš neizziņotam pārsteigumam ārpus festivāla t. s. oficiālās programmas.

Festivāls Durbē notiks vairākās vietās. Jau ierastajās – Durbes kultūras namā, Ata Kronvalda vēsturiskās skolas ēkā, Ata Kronvalda Durbes pamatskolā, Durbes luterāņu baznīca, bijušajās veikala telpās un festivāla bārā Akacis. Arī pēdējo gadu laikā iepazītajās privātajās teritorijās – piemēram, bijušajā Durbes grāmatnīcā, Durbes vīna darītavā, kur kādreiz atradās telefoncentrāle, publiskajā pirtī un vēl šur un tur, tostarp arī zem klajas debess. Festivāla galveno sadaļu – mūziku, jau ierasti divu dienu laikā pārstāvēs 17 dažādu mūziķu un kolektīvu koncerti. No ģitārmūzikas līdz mūsdienu akadēmiskajai mūzikai, no tautas jeb folk mūzikas līdz elektroniskajai deju mūzikai.

Jau ierasts, ka abi Zemlikas vakari sākas ar koncertiem Durbes luterāņu baznīcā. Piektdien tur sagaidāmi iepriekš festivālā iepazītā norvēģu mūziķa un komponista Jū Bergera Mīres (Jo Berger Myhre) jaunā kvarteta viens no retiem koncertiem un Ņujorkas kolektīva Bang On A Can All-Stars dalībnieces, pianistes Vikijas Čovas (Vicky Chow) solokoncerts, atskaņojot Filipa Glāsa (Philip Glass) etīdes no Pirmās grāmatas, bet sestdien – sitaminstrumentālista Guntara Freiberga un pianista Roberta Flaica (Robert Fleitz) jaunizveidotā dueta debija, pēc festivāla lūguma atskaņojot Džona Lutera Adamsa (John Luther Adams) kamermūzikas programmu un amerikāņu mūziķa, performanču mākslinieka un rakstnieka JJJJJerome Ellis uznāciens.

Turpat blakus baznīcai, dažus soļus augšup pa Skolas ielu atrodas jau pieminētā vēsturiskā Ata Kronvalda skolas ēka, kas jau kopš pirmā festivāla uz nelielās, mājīgās un bieži vien cieši ciešās skatuves uzņem mūziķus, kurus ierasti pieņemts pieskaitīt tautas jeb folk un pasaules mūzikas žanriem, ik pa laikam arī dziesminiekus un ceļojošus īpatņus. Šoruden turp ceļos latviešu mūziķi Aldis Kolosovs ar grupu, kolektīvi Līgas pH3 un Grēcīgie partizāni, kā arī svešzemju viesi – igauņu māsu trio Otekse un norvēģu ģitārists, oriģinālmūzikas autors Jū Dāvids Mejers Līsne (Jo David Meyer Lysne).

Tālāk pa Skolas ielu, gandrīz līdz galam, līdz Durbes kultūras namam, kur lielākā no skatuvēm, kas ierasti arī skaļākā un vēlākā. Tur šoruden noslēpumiem un leģendām apvītā ukraiņu māksliniece Svitlana Nianio, indiešu-amerikāņu vokālistes Amirtas Kidambi (Amirtha Kidambi) vadītais kolektīvs Elder Ones, franču-poļu mūziķu kvartets Lumpeks un kopš pirmā festivāla, tātad vismaz 13 gadus Durbē gaidītā itāļu apvienība Zu. Tas piektdien. Festivāls sestdien kultūras namā noslēgsies ar latviešu mūziķes Sign Libra un Berlīnē dzīvojošās ķīniešu izcelsmes mākslinieces Otay:onii, kā arī kanādietes Kee Avil un franču kosmo-disko apvienības Zombie Zombie uznācieniem.

Turpmākiem paziņojumiem par Zemlikas bezmaksas kultūras programmu Durbē aicinājums sekot līdzi gan festivāla profiliem sociālajos tīklos, gan plašsaziņas līdzekļos jau tuvākajā laikā.

Šī gada festivāla vizuālās identitātes autori ir mākslinieki Kaspars Groševs un Anna Orniņa.

Biļetes uz festivālu Zemlika nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē – Bezrindas.lv. Šobrīd pārdošanā pieejami divu dienu abonementi, kas ietver visu augstāk minēto koncertu apmeklējumu un kuru skaits (ņemot vērā Durbes luterāņu baznīcas ietilpību) ir stingri ierobežots. Tiem beidzoties, pārdošanā nonāks gan vienas, gan divu dienu dienu biļetes bez iespējas apmeklēt koncertus baznīcā.

Festivālu Zemlika atbalsta tā apmeklētāji, Valsts kultūrkapitāla fonds, Kurzemes plānošanas reģions, Dienvidkurzemes novada pašvaldība, alus darītavas Valmiermuiža un Nurme Brewery.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja