Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Džemā ar Ventspils bigbendu uzstāsies nīderlandiešu trombonists Ilja Reijngouds

Piektdien, 12. aprīlī, plkst. 19.00 koncertzāle Latvija izskanēs pirmais šī gada cikla Džems ar Ventspils Bigbendu koncerts, kura īpašie viesi būs džeza pasaulē labi zināmais nīderlandiešu trombonists Ilja Reijngouds, un dziedātāja Ance Jankovska.

Koncertā Mazajā zālē tiks atskaņoti Iljas Reijngouda oriģinālskaņdarbi un oriģinālaranžijas, kurās īpaša vieta atvēlēta trombona skaņām. "Džema" koncertprogramma nemainīgi balstīta afroamerikāņu ritmos ar džeza mūzikai raksturīgu harmoniju un melodisko valodu, izceļot bigbenda sastāva plašās spēles iespējas.

Trombonists, aranžetājs un komponists Ilja Reijngouds ar izcilību absolvējis Amsterdamas konservatoriju, maģistra studijas apguvis ASV. Paralēli pasniedzēja darbam Roterdamas un Amsterdamas konservatorijās, Reijngouds ne vien vada abu konservatoriju bigbendus, bet ir arī vairāku Nīderlandē populāru džeza sastāvu dalībnieks. Viessolista statusā muzicējis kopā ar pasaulslaveniem orķestriem un muzikālām apvienībām, kā arī pasniedzis neskaitāmas meistarklases daudzviet pasaulē. Kā komponists un aranžētājs ieguvis vairākas prestižas mūzikas balvas – Edison Jazz Award, Latin Grammy un citas.

"Trombonam piemīt visas īpašības, lai tas vienādi labi derētu gan klasiskās, gan modernās mūzikas atskaņošanai. Tam ir fantastiski pilnīga skaņa, to ir viegli spēlēt gan augstajos, gan zemajos reģistros, tā skanējums ir silts un ar daudz harmoniju iespējām. Trombons ir ļoti elastīgs un ātrs instruments," sava mūzikas instrumenta izvēli skaidro Reijngouds.

Ance Jankovska ir džeza dziedātāja un vokālā pedagoģe Ventspils mūzikas vidusskolā. 2022. gadā absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un pilnveidojusi savas zināšanas meistarklasēs pie dažādiem jomas profesionāļiem. Jaunā dziedātāja sadarbojusies ar daudziem pašmāju mūziķiem, piemēram, Uldi Marhilēviču, Lindu Leen, Ralfu Eilandu, Intaru Busuli, Laimu Vaikuli, Zigmaru Liepiņu, kā arī uzstājusies kopā ar Ventspils Bigbendu un Ventspils Kamerorķestri.

Par savu muzikālo pieredzi Ance piebilst: "Uzstājos dažādos sastāvos, izpildot džezu, populāro mūziku un savas oriģinālkompozīcijas, taču vislielākā laime ir dziedāt kopā ar lielu pavadošo sastāvu."

 Biļetes pieejamas tirdzniecības tīkla Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja