Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintaru koncertzālē norisināsies Belvederes jauno operdziedātāju konkurss

No 6. līdz 9. jūnijam vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē noritēs 40. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa pusfināls. Savukārt prestižā konkursa fināla koncerts izskanēs 11. jūnijā.

Belvederes konkursā jaunajiem dziedātājiem ir iespēja atklāt savu talantu pasaulē atzītiem operas ekspertiem. Fināla konkursantus vērtē nozīmīgu opernamu pārstāvji, kā arī mākslinieciskie un dziedātāju atlases direktori, turklāt vairāki aģenti un starptautisko opernamu un koncertzāļu pārstāvji ik gadu apmeklē finālu kārtas kā viesi. Tāpēc konkurss ir nozīmīgs gan jaunajiem talantiem, gan to atklājējiem. 

"Esmu priecīgs par Dzintaru koncertzāles un Belvederes konkursa rīkotāju sadarbību," stāsta koncertzāles direktors Guntars Ķirsis. "Šāda līmeņa konkursa norise ne vien paver visplašākās karjeras iespējas Latvijas jaunajiem māksliniekiem, bet arī ļauj mūsu publikai pirmajai dzirdēt un novērtēt pasaules spožākās uzlecošās opermūzikas zvaigznes. Jūrmalas valstspilsēta ar prieku atkal gatavojas uzņemt prestižo žūriju, kā arī konkursa dalībniekus no visas pasaules."

Konkursa žūriju šogad pārstāv Dzintaru koncertzāles un VSIA Latvijas koncerti direktors Guntars Ķirsis, Dortmundes operas intendants Heriberts Germeshauzens, Londonas Karaliskās Koventgārdena operas Jette Parker jauno mākslinieku programmas mākslinieciskais vadītājs Deivids Golands, Vācu operas pie Reinas intendants Kristofs Meijers, Erfurtes teātra intendants Gajs Monteivons, Gēteborgas operas mākslinieciskais direktors Henings Rūhe, Sietlas operas direktore Kristine Šepelmane, Berlīnes Vācu operas direktors Kristofs Zeuferle, kā arī citi intendanti un direktori no Telavivas, Bernes koncertteātra, Metropolitēna operas, Esenes teātra un Drēzdenes Zempera operas.

Mediju žūrijas vidū ir pārstāvji no starptautiskajiem izdevumiem Oper! Das Magazine, Place de l’Opera, APA – Austria Presse Agentur, Forum Opéra un Ópera actual.

Noslēguma koncertu diriģēs Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, kura vadībā Nacionālajā operā tapuši pēdējo gadu jauniestudējumi. Viņš diriģējis izrādes Pučīni festivālā Torre del Lago, Itālijā, Džuzepes Verdi operas Traviata izrādes Ķīnas Lielajos teātros, uzstājies Leipcigā, Honkongā, Sanktpēterburgā un citviet. Prestižā Jormas Panulas IV starptautiskā diriģentu konkursa laureāts, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors.

Prestižais Vīnes kameroperas dibinātāja Hansa Gabora vārdā nosauktais konkurss ir izšķirošs notikums jauno dziedātāju karjerā, jo, piedaloties konkursā, viņi iegūst ne tikai naudas balvas, bet arī pastāvīgus sadarbības piedāvājumus. Jau 40 gadus konkurss jaunajiem vokālistiem ver durvis uz pasaules prestižākajām operas skatuvēm. Iepriekšējo dalībnieku un laureātu vidū ir operas zvaigznes Elīna Garanča, Andžela Georgiū (Angela Gheorghiu), Marina Meščerjakova (Marina Mescheriakova), Ildiko Raimondi (Ildikó Raimondi), Irina Samoilova (Irina Samoilova) un Staņislavs Švecs (Stanislav Schwez).

Konkursa zīmīgajā jubilejā no 4. līdz 11. jūnijam otro reizi fināli notiks Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, kur pirms četriem gadiem tie aizritēja ar lieliem panākumiem. Tāpat kā iepriekšējos gados, žūrija pasniegs trīs galvenās balvas, kā arī vienu skatītāju un starptautiskā plašsaziņas līdzekļu žūrijas balvu. 

Vairāk informācijas par Hansa Gabora Belvederes vokālistu konkursu: http://www.belvedere-competition.com

Pateicoties Jūrmalas valstspilsētas atbalstam, klausītāji varēs apmeklēt konkursa fināla kārtas norises bez maksas ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt Biļešu paradīzes un Dzintaru koncertzāles kasēs. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja