Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dzintaru koncertzālē vijolnieka Raimonda Ozola solokoncerts

Vijolnieka Raimonda Ozola koncerta reklāma intriģē, uzsverot, ka šis būs mūziķa pēdējais koncerts Latvijā. Tomēr — viss nav tik vienkārši, kā apgalvo reklāma. Mūziķis stāsta, ka šajā koncertā skanēs tāda pati pro­gramma, kā šopavasar Lielajā ģildē notikušajos abos līdz pēdējai vietai izpārdotajos koncertos. "Kāpēc gan nerīkot koncertu vasaras vakarā un vietā, kur ietilpst vairāk klausītāju nekā slēgtā telpā? Turklāt šī koncertzāle ir ļoti piemērota lāzeršovam, kas ir mana koncerta būtiska sastāvdaļa," Raimonds Ozols skaidro. Viņaprāt, svētdienas vakarā notiekošais koncerts būt labs nedēļas un arī vasaras noslēgums gan viņam un kolēģiem, gan sanākušajiem klausītājiem.

Programma būšot tā pati — no klasikas līdz rokam. Atšķirība vien tā, ka šoreiz koncerts notiks divās daļās, turklāt gaidāmi daži pārsteigumi — gan mākslinieku, gan skaņdarbu ziņā. "Ideja, ka koncerta otrajā daļā vajag vēl kaut ko, man pavīdēja pirms pāris dienām," viņš, mīklaini smaidot, nosaka. Koncertā pavisam noteikti piedalīsies Raimonda draugi — dziedātājs Niks Matvejevs, flautiste Dita Krenberga, mūziķi Raimonds Macats un Kārlis Lācis. Būs arī Mazās Parīzes orķestris. "Rīgu taču mēdz dēvēt par Mazo Parīzi," Raimonds nosaka.

Starp citu, šajā koncertā mūziķis izmantos firmas Yamaha laipni piešķirto jaunākā modeļa elektrisko vijoli. Ja Raimondam iepatiksies uz tās spēlēt, šo instrumentu viņš, iespējams, iegādāsies.

Taču jautājums par reklāmā izskanējušo frāzi, ka šis ir viņa beidzamais koncerts Latvijā, Raimondam Ozolam acīm redzami nepatīk. Ironiski smaidot, viņš to komentē: "Pēc tam braukšu uz Īriju lasīt sēnes, makšķerēt un dzīt kandžu!" Tādas domas mūziķim ienākušas prātā, uzzinot, ka Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kurā Raimonds Ozols ir pirmo vijoļu grupas koncertmeistars, nolemts samazināt par desmit procentiem. "Ceru, ka mūs nelikvidēs pavisam, jo pietiek jau, ka daži labi valstsvīri nolēmuši, ka jāslēdz mūzikas skolas un slimnīcas. Galu galā, kāpēc tad vajadzīgs orķestris? Varbūt atstāsim Leļļu teātri, un miers," viņš visai pikti nosaka. "Šo programmu droši vien spēlēšu beidzamo reizi, un nav arī divu vienādu koncertu. Šādā ziņā koncerts tiešām varētu būt beidzamais," mirkli apdomājies, Raimonds Ozols turpina, uzsverot — vismaz pagaidām viņš Latviju pamest nedomā. Īpaši tāpēc, ka orķestra jaunā sezona jau saplānota, ir gaidāmi daudzi lieliski koncerti, turklāt šosezon orķestra galvenā diriģenta amatā stājas Karels Marks Šišons, kura vadībā mūziķiem ļoti patīkot strādāt. Turklāt 5.septembrī LNSO spēlēs pasaulslavenā mūziķa Andrea Bočelli koncertā Mežaparkā! "Kā redzi, par darba trūkumu sūdzēties nevaru!" nopriecājas Raimonds Ozols.

Koncerts


Vijolnieka Raimonda Ozola koncerts Ienāc manā pasaulē. Dzintaru koncertzālē 30.VIII plkst.19.

Biļetes — Biļešu paradīzes kasēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja