Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Elektroniskās mūzikas pārstāvis Kodek radījis spilgtu video dziesmai All I Wanna Do

Viens no spilgtākajiem Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Kodek publiskojis mūzikas video skaņdarbam All I Wanna Do, informēja Dirty Deal Audio pārstāvis Kristaps Puķītis.

All I Wanna Do ir singls no šī gada vasarā gaidāmā Kodek minialbuma Hi-Low Aerobics. Mūzikas video veidojusi māksliniece Ina Vare (Inese Vēriņa), ar kuru mūziķim ir jau vairākus gadus ilga sadarbība, un šis ir otrais abu mākslinieku kopīgi veidotais mūzikas video. Ina bieži sadarbojas ar Kodek, parūpējoties arī par video instralācijām dzīvajās performancēs.

Krāšņo dziesmas video jau novērtējis internacionālais kultūras izdevums Vice, publicējot savā mūzikai veltītajā sadaļā Noisey jūsmīgu rakstu par aktuālajām stila tendencēm, kuras atklājas Kodek dziesmas All I Wanna Do vizualizācijā.

Kodek savā desmit gadus ilgajā radošajā karjerā radījis skaņdarbus dažādos elektroniskās mūzikas subžanros, sākot ar shit- un break-core, chip-bass un 8bit, kā arī lēnīgi grūvīgo skweee, kurš atjaukts ar 90. gadu electro skanējumu, beidzot nonākot līdz minimālistiski monotonajai juke un ghettotech mūzikai. "Pēdējā laikā esmu noguris no pārsātinātas mūzikas, pie tam man ir sanācis ietekmēties no saviem biedriem TV Maskava, Ohmtek un Džūka Čūska, kuri arī ir pievērsušies minimālistiskākam skanējumam. Gribas, lai mūzika elpo, nevis vienkārši zāģē ausis," stāsta pats mākslinieks.

Tuvākā Kodek uzstāšanās gaidāma 27. martā Tallinas Mūzikas nedēļā, uz kuru mūziķis dodas kopā ar saviem Dirty Deal Audio biedriem Niklāvz, Ashnikko, ansis un Oriole.

Vairāk informācijas: www.dirtydealaudio.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja