Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Esmu pateicis visu, ko ar šiem darbiem esmu vēlējies pateikt. Guntars Račs atvērs jauno dzejoļu grāmatu

29. janvārī nāks klajā Guntara Rača dzejoļu grāmatas 365 4. daļa, un 5. februārī plkst. 17 autors aicina visus uz grāmatas prezentācijas koncertu Jaunmoku pils Kolonnu zālē

Koncertā piedalīsies grupas Saldās sejas dalībnieki Katrīna Bindere (balss), Jānis Narkevics Jr. (bass, ģitāra), Tomass Kleins (ģitāra, balss), Uģis Tirzītis (ģitāra), Andris Alviķis (bass) un kā īpašais viesis būs Edvards Strazdiņš (ģitāra, balss). 

Klausītāji dzirdēs dziesmas, kuru pamatā ir grāmatās 365 publicētie dzejoļi un kuru autori ir Raimonds Pauls, Lolita Ritmane, Tomass Kleins, Jānis Narkevics un pats Guntars Račs. Protams, neiztiks arī bez agrākos laikos kopā ar Maestro un seno cīņu biedru Ainaru Virgu sarakstītiem hitiem. Pasākuma laikā, ievērojot valstī pastāvošos pulcēšanās nosacījumus, varēs iegādāties jaunās grāmatas un saņemt autogrāfus. 

Guntara Rača dzejoļu grāmatas 365 1. un 2. daļa kļuva par sava veida dzejas sensāciju, jo apgāza gadiem ilgi dominējošo uzskatu, ka dzejoļu grāmatas nevar būt pieprasītas. Kā liecina Latvijas grāmattirgotāju asociācijas apkopotie dati, tās kļuva par 2017. un 2018. gadā pieprasītākajām grāmatām Latvijā. 

Guntars Račs stāsta: "Mana apņemšanās bija uzrakstīt vienu dzejoli dienā. Tiekoties ar klausītājiem, sapratu, ka datumi lasītājiem piešķir tādu kā personīgu pieredzi, caur kuras prizmu lasītājs to uztver. Daudzi ir teikuši, ka viņu īpašajos datumos publicētie dzejoļi ir kā rakstīti viņiem. Tā jau arī ir, jo es nerakstu tikai pats sev, es rakstu dzejoļus saviem lasītājiem." 

Pēc šāda viena gada dzejas maratona Guntars Račs bija nolēmis nekad vairs neko tādu neadarīt, jo, ja viņš velta vienu dienu dzejolim, nepadarītas paliek daudzas citas lietas. Taču nāca pandēmijas laiks, tika atcelti un pārcelti koncerti un piepildījās teiciens "nekad nesaki nekad".

"Man parādījās tas, kas gadiem ilgi nebija bijis. Man parādījās brīvais laiks. Taču es neprotu neko nedarīt, tāpēc savas mājsēdes laikā nolēmu atkal sākt rakstīt vienu dzejoli dienā. Tā arī tika aizvadīts viss 2021. gads, un tagad ir izdotas grāmatas 365 3. un 4. daļa. Vēl viens gads aizvadīts, man katru dienu fiksējot sajūtas un emocijas. Pats domāju, ka šie, iespējams, ir labākie darbi, kurus jebkad esmu uzrakstījis. Ceru, ka šis būs grāmatu sērijas 365 pēdējais izdevums. Esmu pateicis visu, ko ar šiem darbiem esmu vēlējies pateikt."

Biļetes uz koncertu var iegādāties Jaunmoku pilī un Biļešu paradīzes tīklā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja